De brugklas

Locatie Bentinckspark heeft brugklassen op verschillende niveaus: van TL/Mavo tot en met gymnasium. Hierdoor kunnen brugklasleerlingen starten op het niveau die het beste past bij hun aanleg en belangstelling. Daarnaast hebben we ook gecombineerde brugklassen, bijvoorbeeld een havo-vwo-brugklas.

Stromenland

Leerlingen die naar een havo- of vwo-brugklas gaan, moeten nóg een keuze maken, namelijk een keuze uit een van de stromen uit ons Stromenland. Hou je van sport, dan kies je de sportstroom. Maar je kan ook kiezen voor de kunststroom of het vak Onderzoek & Ontwerpen op het Technasium. Bovendien kunnen leerlingen ook al in de brugklas beginnen met het Gymnasium. Het Roelof van Echten College is de enige school in Hoogeveen met een gymnasiumopleiding.

Maatwerk

De reden dat we zoveel keuzemogelijkheden bieden, is omdat we weten dat niet alle kinderen hetzelfde zijn. Onze school houdt juist rekening met de verschillen tussen leerlingen. Wij noemen dat maatwerk. Bij het Roelof van Echten College kunnen leerlingen in de havo- en vwo-brugklassen daarom kiezen uit drie stromen: sport, kunst en technasium. Aan het eind van het eerste jaar kunnen leerlingen nog overstappen naar een andere stroom.

Lesuren

Alle stromen in de brugklas hebben een lessentabel van 32 uur. Dat is op de meeste scholen in Nederland het normale aantal lesuren. Die 32 uren worden, naast je extra stroomuren voornamelijk gevuld met vakken die je nu ook op de basisschool hebt. Je hoeft dus niet langer naar school als je voor één van de stromen kiest.

Spelregels

• Als je je hebt aangemeld voor onze school, dan word je in mei op woensdagmiddag uitgenodigd om kennis te maken met de stromen.
• Als je een stroom kiest, dan kies je die voor één jaar. Aan het eind van het eerste leerjaar mag je nog overstappen naar een andere stroom.
• Voor het gymnasium heb je een havo-vwo-advies nodig.
• Om een stroom door te laten gaan, moeten minimaal 22 leerlingen zich aanmelden.