Technasium

Met de technasiumstroom willen we leerlingen zo realistisch mogelijk voorbereiden op hun toekomst en hen enthousiast maken voor een carrière richting bèta en techniek. Op het technasium zijn onze leerlingen een ‘young professional’. Ze kruipen in de huid van een vakman of -vrouw en werken aan opdrachten van echte opdrachtgevers. Samen met groepsgenoten bedenkt een leerling een oplossing voor een schrijnend probleem. Binnen de groep leren de scholieren samenwerken en elkaars talenten zo goed mogelijk te gebruiken. Ze komen in de opdrachten aanraking met de zeven werelden van wetenschap en techniek:

  • Energie, Water & Natuur
  • Science & Exploration
  • Mobiliteit & Ruimte
  • Voeding & Vitaliteit
  • Market & Money
  • Mens & Medisch
  • Lifestyle & Design
     

Onderzoek & Ontwerpen

Op het technasium staat twee keer per week het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) op het lesrooster. Tijdens de O&O-lessen gaan leerlingen in wisselende groepen aan de slag met een opdracht van een bedrijf uit de buurt. Meestal begint de opdracht met een rondleiding op het bedrijf, zodat de leerlingen snappen wat het probleem is. Daarna volgt veel overleggen, brainstormen, onderzoek doen, analyseren en oplossingen verzinnen. Ieder groepje werkt de oplossing uit in de vorm van een maquette, prototype of een andere vorm. De opdracht eindigt met een presentatie aan de opdrachtgever.

Meer weten over het technasium? Kijk op www.technasium.nl

Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Op het Technasium staat twee keer per week het vak O&O ( onderzoek en ontwerpen) op het lesrooster. Tijdens de O&O-lessen gaan leerlingen in wisselende groepen aan de slag met een opdracht die ze uitgereikt krijgen door een echt bedrijf uit de buurt. Meestal begint dat met een rondleiding op het bedrijf, zodat leerlingen snappen wat het probleem is. Daarna volgt veel overleggen, brainstormen, onderzoek doen, analyseren en oplossingen verzinnen. Ieder groepje werkt dat vaak uit in de vorm van een maquette, prototype of andere vorm. Iedere opdracht eindigt met een presentatie aan de opdrachtgever.

Meisjes, kom op!

Het Technasium is té leuk om aan jongens over te laten! Meisjes kunnen net zo goed nieuwe medicijnen ontwikkelen, meubels ontwerpen of het lekkerste ijs ontwikkelen dat mensen niet dik maakt. Het Technasium is geschikt voor iedereen die het leuk vindt om samen te werken met mensen en die er plezier aan beleeft om sociaal, creatief, precies en een doorzetter te zijn.

Meer weten over het Technasium? Kijk op www.technasium.nl