De brugklas

Locatie Bentinckspark heeft brugklassen op verschillende niveaus: van TL/mavo tot en met gymnasium. Hierdoor kan elke brugklasleerling starten op het niveau dat past bij zijn mogelijkheden, interesses en talenten. We hebben ook gecombineerde brugklassen, zoals een havo-vwo-brugklas.

Stromenland

Brugklasleerlingen van de havo, het atheneum en het gymnasium kiezen een van de stromen uit ons Stromenland: de sportstroom, de kunststroom of het technasium. Hierdoor kiest de leerling zelf het onderwijs dat aansluit bij zijn voorkeuren. Aan het einde van het eerste jaar kunnen leerlingen nog overstappen naar een andere stroom.

Lesuren

Alle brugklassen hebben een lessentabel van 32 uur. Dit is op de meeste scholen in Nederland het normale aantal lesuren. De 32 lesuren bestaan uit de stroomuren (afhankelijk van welke stroom uit Stromenland is gekozen) en vakken die de leerling ook op de basisschool heeft gevolgd. Een leerling hoeft dus niet langer naar school als hij voor een van de stromen kiest.

Goed om te weten

  • Als een leerling zich heeft aangemeld voor onze school, dan wordt hij uitgenodigd om op een woensdagmiddag in mei kennis te maken met de stromen uit ons Stromenland.
  • Een leerling kiest een stroom voor één jaar. Aan het einde van het eerste jaar kunnen leerlingen nog overstappen naar een andere stroom.
  • Om een stroom door te laten gaan, moeten minimaal 22 leerlingen zich aanmelden.
  • Voor het gymnasium is een havo-vwo-advies nodig.