Vmbo: basis-, kader- en kaderplus

Ons vmbo kent verschillende leerlijnen en brugklassen. Afhankelijk van hun ambities en mogelijkheden komen leerlingen in een van de volgende brugklassen: vmbo basis (bb), basis/kader (bb/kb), kaderplus (kb/tl)). Daarnaast kennen we nog TL/Mavo en lwoo: vmbo met leerwegondersteuning.

Vmbo basis en kader (bb en kb)

Ben je het type dat graag de handen uit de mouwen steekt? Dan zul je je zeker thuis voelen in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg. Hier krijgen uitgebreid de mogelijkheid om zich breed te oriƫnteren op mogelijke studierichtingen en beroepen. Aan de hand van praktijkgerichte opdrachten ontdekken leerlingen waar hun interesses liggen.

Naast de algemeen vormende vakken maken ze kennis met verschillende werkvelden, zoals zorgt, techniek, economie, veiligheid en mode. Zo kunnen ze hun beroepskeuze nog even uitstellen. Na 4 jaar haalt een leerling een vmbo-diploma voor de basisberoepsgerichte leerweg of kaderberoepsgerichte leerweg. Daarmee beschikt hij over alle (praktische) kennis en vaardigheden om door te stromen naar het mbo.

Kaderplus (vmbo kb/tl)

Voor leerlingen die meer uitdaging aankunnen voor de theorievakken hebben we de kaderplus-klas. Vanaf de brugklas krijgen deze leerlingen de theorievakken op twee niveaus: op kb- en tl-niveau. Ze halen leerlingen hun kb-diploma met de mogelijkheid om een aantal vakken op tl-niveau af te sluiten.

TL/Mavo en LWOO

Daarnaast kent het vmbo nog de leerlijnen TL/Mavo en LWOO. Klik hieronder voor meer informatie daarover.