Kunst

Droom je van een plek in de schijnwerpers als popzanger, musicalster of danser? Sta je graag achter de camera of met de kwast in de hand? Dan kun jij met het keuzevak kunst laten zien wat je kunt, wilt en durft! Samen met je docenten werk je aan spetterende producten.

Van ontwerp tot uitvoering
Met het keuzevak kunst ben je veel bezig met kunst en cultuur. Meer en anders dan in de gewone lessen tekenen, handvaardigheid en muziek. Zo houd je je bezig met drama, film en fotografie, een toneelstuk schrijven en spelen, een decor ontwerpen en bouwen, zingen en instrumentaal begeleiden. Ook leer je een storyboard maken, dansen en verdiep je je in de techniek van licht en geluid.

Jij kiest
Gelukkig hoef je niet alles te kunnen. Je kiest zelf wat je het leukste vindt. Daarom volg je ook verschillende workshops over bijzondere materialen of technieken, zodat je echt nieuwe dingen leert. Soms geeft een professionele kunstenaar een gastles of krijg je een training van een toneelgroep. Het werk dat je maakt, bewaar je in een digitaal kunstportfolio. Dit helpt je om je creatieve proces te (laten) zien. En natuurlijk kun je het goed gebruiken als je later een kunstopleiding wilt volgen.

Extra’s
Het keuzevak kunst heeft nóg meer leuks. Zo ga je minimaal één keer per jaar op excursie naar een museum, beeldentuin of het theater. We sluiten elk jaar af met een presentatie, zodat je extra zult merken dat je bent gegroeid. Zo’n presentatie is leerzaam en komt je in je verdere schooltijd nog goed van pas.

Kunst in de bovenbouw
In de bovenbouw kan het examenvak Kunst beeldende vorming op je rooster staan. In dit vak is er aandacht voor beeldende kunst, dans, toneel en muziek. Je ontwikkelt je creativiteit en dat is een extra voordeel als je aan het werk wilt als bijvoorbeeld modeontwerper, architect, stylist, vormgever, regisseur of fotograaf.