De kunststroom

De kunststroom is voor leerlingen die het leuk vinden om veel bezig te zijn met kunst en cultuur. We bieden een programma aan dat duidelijk anders is dan de reguliere lessen tekenen, handvaardigheid of muziek. Denk aan lessen met drama, toneelspelen, decor bouwen, zingen en instrumentaal begeleiden. Ook doen we veel aan theatersport.

Creatief

De kunststroom is zeer geschikt voor die leerlingen die graag iets met expressie doen en hun creativiteit laten zien. Leerlingen maken kennis met een tiental dramavormen, (her)schrijven zelf een toneelstuk, leren hoe je een storyboard maakt en ontwerpen en produceren een mooi decor. Maar denk ook aan leren filmen en fotograferen, tekenen en schilderen, dansen en musiceren of leren over de techniek van licht en geluid.

Workshops

Binnen de kunststroom bieden we regelmatig workshops  aan rond bijzondere materialen of technieken. Zo is het bijvoorbeeld goed mogelijk leerlingen een gastles of workshop krijgen van een professionele kunstenaar of toneelgroep. Ook excursies naar een museum, beeldentuin of het theater behoren tot het programma.