Scholen schenken € 1.360,- aan Voedselbank Hoogeveen
28 juni 2021

Scholen schenken € 1.360,- aan Voedselbank Hoogeveen

“Geweldig, met dit bedrag kunnen we iets extra’s doen voor de kinderen uit Hoogeveen”, zegt Arie Dekker. Namens de Voedselbank Hoogeveen nam hij met enkele vrijwilligers een cheque ter waarde van € 1.360,- in ontvangst. “Dankzij deze bijdrage van PricoH, RENN4 en het RvEC kunnen we de kinderen in de zomer, op hun verjaardag of op een ander moment een extraatje geven. Voor veel kinderen is dat vanzelfsprekend, maar voor de kinderen van de voedselbank is dat helaas niet het geval.”

Geslaagden, van harte!
16 juni 2021

Geslaagden, van harte!

Vandaag hebben de examenleerlingen van vmbo bb en vmbo kb hun examenuitslag gekregen. Bij veel geslaagden hangen de RvEC-examenvlag en schooltas al buiten. Van harte gefeliciteerd, wij zijn trots op jullie!

RvEC en PricoH samen op weg naar 10-14-onderwijs in Hoogeveen
25 mei 2021

RvEC en PricoH samen op weg naar 10-14-onderwijs in Hoogeveen

“We kijken in ons onderwijs steeds meer vanuit het kind. Het gaat er niet om dat het kind in het systeem moet passen. Het systeem moet juist het kind volgen”, zegt Pidi Reitsma, afdelingsleider in de onderbouw van mavo, havo en vwo van het RvEC. De schoolbesturen van het RvEC en PricoH hebben de ambitie om het 10-14-onderwijs in Hoogeveen van de grond te krijgen. “Dit initiatief biedt leerlingen meer tijd om te ontdekken wat ze willen, wat ze kunnen én wat bij hen past, voordat ze een keuze voor het voortgezet onderwijs maken”, zegt Lia Jaspers, intern begeleider op PricoH-basisschool De Regenboog. Zij vormt samen met Pidi en Sonja Lekatompessy (intern begeleider en schoolleider op PricoH-basisschool De Weidebloem) het kartrekkersteam voor Hoogeveens 10-14-onderwijs.