Dag van de Franse taal op het RvEC
21 november 2019

Dag van de Franse taal op het RvEC

Ieder jaar wordt er landelijk in november een dag gereserveerd waarop de Franse taal in het zonnetje wordt gezet. Ook op het RvEC. Op 14 november droegen docenten en leerlingen truien met leuke Franse teksten, waren de gangen versierd met zelfgeschreven Franse gedichten, was de kantine bekleed met kunstwerken en klonk er Franse muziek door de school. De meest originele producten konden een prijs winnen. De winnaars hebben heerlijk gesmuld van een welverdiend taartje!

Herbeleef MEP Nederland
14 oktober 2019

Herbeleef MEP Nederland

De laatste week van september stond in het teken van Model European Parliament (MEP) Nederland. Drie RvEC-leerlingen mochten onze provincie – samen met andere Drentenaren – vertegenwoordigen in Den Haag. Twee van hen in de rol als debater, de derde als journaliste. Joyce haar artikelen en die van collega-journalisten lees je terug in de online krant MEPPERS.

Hulpverlening op school: leerling in de hoofdrol
14 oktober 2019

Hulpverlening op school: leerling in de hoofdrol

“Elkaar versterken in veiligheid; dat vinden we belangrijk op onze scholen. Daarom zijn we heel blij met jullie bijdrage. Bedankt daarvoor!”, hoorden aanwezigen afgelopen week na een uitgebreide oefening in hulpverlening. Vanuit het RvEC en RENN4 werkten personeel, leerlingen, ouders en vrijwilligers op schoollocatie Voltastraat samen aan veiligheid.