Welkom op de kerstmarkt van het RvEC en RENN4
4 december 2019

Welkom op de kerstmarkt van het RvEC en RENN4

Op vrijdag 13 december organiseert het Roelof van Echten College (het praktijkonderwijs en de klassen ‘ondernemen’ van het vmbo), samen met RENN4-scholen De Windroos en De Atlas, een kerstmarkt voor het goede doel. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar de CliniClowns en wordt een deel gebruikt voor activiteiten van onze leerlingen. Iedereen is welkom.

Team LO en leerlingen te gast bij Soccer Temple in Emmen
29 november 2019

Team LO en leerlingen te gast bij Soccer Temple in Emmen

Deze maand waren onze docenten Lichamelijke Opvoeding voor een studiedag ‘Eerste hulp bij voetbal’ te gast bij de Soccer Temple in Emmen. Ze waren er samen met leerlingen uit 5 havo en 5/6 vwo, die het keuzevak Bewegen Sport en Maatschappij volgen. De eigenaar van deze voetbaltempel, onze collega Boi van Genne, stelde ons in staat om samen met zijn medewerkers in een realistische situatie te oefenen.

Burgemeester Karel Loohuis reikt prijzen fotowedstrijd uit
28 november 2019

Burgemeester Karel Loohuis reikt prijzen fotowedstrijd uit

Om fotografie ook bij jonge mensen onder de aandacht te brengen, heeft de Fotogroep Hoogeveen aan onderbouwleerlingen van het Roelof van Echten College gevraagd zich meer te verdiepen in smartphonefotografie. Daaraan was een wedstrijd gekoppeld. Zo’n 168 leerlingen hebben hun uiterste best gedaan om het thema ‘Wat zie ik in Hoogeveen’ te verbeelden. De jury en de docenten waren erg onder de indruk van de kwaliteit en de creativiteit van de foto’s. De fotograaf die de winnende foto heeft gemaakt is Nora Binzezo (1M). Dat werd door burgemeester Karel Loohuis bekend gemaakt.