Technasiumleerlingen presenteren meesterproef

Voor de technasiumleerlingen is het examenjaar een bijzonder jaar. Vanaf de zomervakantie zijn zij bezig met hun laatste grote project: de meesterproef. Na maandenlang bikkelen, stonden de leerlingen zelfverzekerd hun verhaal achter het model of de maquette te vertellen, te demonstreren hoe hun product werkt en uiteindelijk applaus en complimenten van de opdrachtgever in ontvangst te nemen. Terecht, knap gedaan!

30 april 2021

Bereikbaarheid meivakantie

In verband met de meivakantie is het RvEC gesloten van maandag 3 mei t/m vrijdag 14 mei. In geval van nood (overlijden, familieomstandigheden et cetera) kun je contact opnemen met het centrale nummer van de school: 0528 - 35 86 58. Coronabesmettingen kunnen per mail worden doorgegeven: corona@rvec.nl.

30 april 2021

Leerlingen Hoogeveen maken kennis met het bedrijfsleven: "Jongeren hebben perspectief nodig"

Werken bij de bakker of toch aan de slag in de IT? Jongeren moeten steeds sneller een beroepskeuze maken en dat blijkt lastig, ook tijdens de pandemie. Hoogeveen On Stage heeft daar een oplossing voor gevonden.

23 april 2021

Girls' Day wijst jonge vrouwen op veelzijdigheid technieksector

Hoe is het om als vrouw in een technische mannenwereld te leren en werken? Daarover ging het tijdens Girls’ Day, de dag die is bedoeld om jonge meisjes kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.

16 april 2021

Oud voor Jong & Jong voor Oud

De coronacrisis leidt tot veel eenzaamheid onder zowel ouderen als jongeren. Onder het motto ‘Oud voor Jong & Jong voor Oud’ worden ouderen en jongeren met elkaar in contact gebracht. Zo kunnen zij iets voor elkaar betekenen. Leerling Jo-an Fik is één van de deelnemende leerlingen en vertelt over het project en het contact met mevrouw Kroezen.

8 april 2021