Leerlingen Hoogeveen maken kennis met het bedrijfsleven: "Jongeren hebben perspectief nodig"

Werken bij de bakker of toch aan de slag in de IT? Jongeren moeten steeds sneller een beroepskeuze maken en dat blijkt lastig, ook tijdens de pandemie. Hoogeveen On Stage heeft daar een oplossing voor gevonden.

23 april 2021

Girls' Day wijst jonge vrouwen op veelzijdigheid technieksector

Hoe is het om als vrouw in een technische mannenwereld te leren en werken? Daarover ging het tijdens Girls’ Day, de dag die is bedoeld om jonge meisjes kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.

16 april 2021

Oud voor Jong & Jong voor Oud

De coronacrisis leidt tot veel eenzaamheid onder zowel ouderen als jongeren. Onder het motto ‘Oud voor Jong & Jong voor Oud’ worden ouderen en jongeren met elkaar in contact gebracht. Zo kunnen zij iets voor elkaar betekenen. Leerling Jo-an Fik is één van de deelnemende leerlingen en vertelt over het project en het contact met mevrouw Kroezen.

8 april 2021

“De dingen die ik nu geleerd heb, komen in de toekomst als hovenier goed van pas”

“Gaaf is dit, hè?!”, zegt leerling Emil Pekel terwijl hij zelfverzekerd rondrijdt op een heftruck. Moeiteloos verplaatst hij de heftruck en zet een pallet op de juiste plek in de stellingen. “In het begin vond ik dit best spannend, maar nu vind ik het mooi dat het me lukt om met de heftruck meters hoog in de lucht te werken. Ik heb mijn heftruckcertificaat op zak en daar ben ik trots op. Daar heb ik in de toekomst veel profijt van!”

29 maart 2021

LAC organiseert paaseitjesactie met blije boodschap

Op Valentijnsdag ging de jaarlijkse rozenactie niet door en daarom bedachten leerlingen Joyce Timmermans (4vwo), Loïsa van der Veere (6vwo) en Sly Vieira (2havo) een alternatief: een paaseitjesactie. De leerlingen én leraren kunnen een zakje paaseitjes met een boodschap naar elkaar sturen. Daar wordt flink gebruik van gemaakt.

26 maart 2021