Leerlingen RvEC krijgen gastles van imam

Vindt u zichzelf een fundamentalist, hoe denkt u over de PVV en waar dient uw tulband voor? Het zijn slechts enkele vragen die leerlingen van het Roelof van Echten College maandag 6 juni stelden tijdens een gastcollege van Imam Tahier uit Zwolle. Het resultaat is een boeiend gesprek tussen jongeren en imam over geloof, Islamitische gebruiken en de betekenis van IS.

7 juni 2016

Certificaten voor leerlingen praktijkonderwijs

Het regent certificaten op het praktijkonderwijs. Vijf leerlingen hebben woensdag 1 juni hun examen 'schoonmaak in de groothuishouding' gehaald. En vijf leerlingen van de branche horeca zijn geslaagd voor hun SVA1-examen.

6 juni 2016

RvEC in top 10 Tube your Future

Ze werden ontvangen als echte sterren, onze tien leerlingen van klas 3 Bentinckspark. De scholieren hebben twee filmpjes gemaakt voor Tube your Future, een landelijke wedstrijd die afgesloten wordt met een Award Gala in Science Center Nemo in Amsterdam.

3 juni 2016

Uitblinken met je handen tijdens Discovery-project

Inzicht, doorzettingsvermogen, samen kunnen werken, maar vooral heel goed kunnen werken met je handen. Dat is waar de vijftien leerlingen van het Discovery-project in uitblinken. De leerlingen zitten in groep 8 van zeven verschillende PricoH-basisscholen. Dit schooljaar kwamen ze vijftien vrijdagmiddagen naar het Roelof van Echten College om te werken aan uitdagende techniekopdrachten.

2 juni 2016

RvEC reist af naar Sicilie voor conferentie Game based learning

Een groep van acht leerlingen en drie docenten heeft deelgenomen aan de werkconferentie van ‘Level Complete’ op Sicilië. Daarin onderzoeken leerkrachten van het Roelof van Echten College, en scholen uit Italië en Polen de mogelijkheden voor Game Based Learning, oftewel leren door middel van (digitale) games in het onderwijs.

31 mei 2016