Lianne Otten wint fotowedstrijd National Geographic

2mavo-leerling Lianne Otten uit Nieuweroord heeft de beste foto National Geographic 2021 in de juniorcategorie Dier gewonnen met de inzending: De jacht door de natuur. Dit werd zondagavond bekendgemaakt tijdens het finale-evenement, dat dit jaar voor het eerst werd uitgezonden op de tv-zender van National Geographic. Lianne, van harte gefeliciteerd!

22 november 2021

Mieka, Melanie, Meghan en Laurens nemen bijzonder diploma Frans in ontvangst

Sinds vorig schooljaar hebben havo- en vwo-leerlingen de kans om een waardevol diploma voor Frans te behalen: DELF Scolaire. “DELF staat voor diplôme d’études en langue française en is een internationaal erkend diploma van het Franse Ministerie van Onderwijs. Een mooie aanvulling op het havo- of vwo-diploma”, zegt Ineke Renkema, die samen met Ada ter Steeg als docenten Frans betrokken zijn bij DELF op het RvEC. Melanie Boertien, Meghan Eijkelboom, Mieka Everts en Laurens van Mulligen zijn de eerste RvEC’ers die zo’n bijzonder diploma op zak hebben. Afgelopen week werden zij – meer dan terecht – in het zonnetje gezet.

15 november 2021

Bijna 1000 jongeren ervaren bij Techniek Tastbaar hoe leuk techniek is

De eerste editie van Techniek Tastbaar in Hoogeveen was direct een succesvolle. Bijna 1000 leerlingen van basisscholen en het voortgezet onderwijs kwamen vrijdag naar het Alfa-college om kennis te maken met de wereld van techniek. De aanwezige RvEC-leerlingen vermaakten zich goed: "Gaaf is dit! Tot hoe laat mag ik blijven?"

12 november 2021

Ouders beleven schoolleven van hun kind op het RvEC

Afgelopen week konden ouders zelf ervaren hoe het is om les te krijgen op het RvEC. Ruim honderd ouders hadden zich aangemeld voor de open lesavond en namen plaats in de schoolbanken van locatie Bentinckspark. Een geslaagde avond!

1 november 2021

Wereldmeiden starten in Hoogeveen met sportcarroussel

Vandaag is het project wereldmeiden Hoogeveen gestart op het hockeyveld van HHC. Acht wereldmeiden, van de ISK-scholen in Hoogeveen, krijgen de kans om kennis te maken met sport en bewegen en de sportcultuur in Nederland. Zij worden daarin meegenomen door zogeheten maatjes: een aantal meiden uit 4havo en 5vwo van het RvEC. Zij volgen het examenvak BSM (Bewegen, Sport & Maatschappij) en gaan zich twintig weken inzetten om deze meiden de sportcultuur van Nederland te laten zien.

28 oktober 2021