Geslaagden, van harte!

Vandaag hebben de examenleerlingen van vmbo bb en vmbo kb hun examenuitslag gekregen. Bij veel geslaagden hangen de RvEC-examenvlag en schooltas al buiten. Van harte gefeliciteerd, wij zijn trots op jullie!

16 juni 2021

RvEC en PricoH samen op weg naar 10-14-onderwijs in Hoogeveen

“We kijken in ons onderwijs steeds meer vanuit het kind. Het gaat er niet om dat het kind in het systeem moet passen. Het systeem moet juist het kind volgen”, zegt Pidi Reitsma, afdelingsleider in de onderbouw van mavo, havo en vwo van het RvEC. De schoolbesturen van het RvEC en PricoH hebben de ambitie om het 10-14-onderwijs in Hoogeveen van de grond te krijgen. “Dit initiatief biedt leerlingen meer tijd om te ontdekken wat ze willen, wat ze kunnen én wat bij hen past, voordat ze een keuze voor het voortgezet onderwijs maken”, zegt Lia Jaspers, intern begeleider op PricoH-basisschool De Regenboog. Zij vormt samen met Pidi en Sonja Lekatompessy (intern begeleider en schoolleider op PricoH-basisschool De Weidebloem) het kartrekkersteam voor Hoogeveens 10-14-onderwijs.

25 mei 2021

Technasiumleerlingen presenteren meesterproef

Voor de technasiumleerlingen is het examenjaar een bijzonder jaar. Vanaf de zomervakantie zijn zij bezig met hun laatste grote project: de meesterproef. Na maandenlang bikkelen, stonden de leerlingen zelfverzekerd hun verhaal achter het model of de maquette te vertellen, te demonstreren hoe hun product werkt en uiteindelijk applaus en complimenten van de opdrachtgever in ontvangst te nemen. Terecht, knap gedaan!

30 april 2021

Leerlingen Hoogeveen maken kennis met het bedrijfsleven: "Jongeren hebben perspectief nodig"

Werken bij de bakker of toch aan de slag in de IT? Jongeren moeten steeds sneller een beroepskeuze maken en dat blijkt lastig, ook tijdens de pandemie. Hoogeveen On Stage heeft daar een oplossing voor gevonden.

23 april 2021

Girls' Day wijst jonge vrouwen op veelzijdigheid technieksector

Hoe is het om als vrouw in een technische mannenwereld te leren en werken? Daarover ging het tijdens Girls’ Day, de dag die is bedoeld om jonge meisjes kennis te laten maken met én te enthousiasmeren voor bèta, techniek en IT.

16 april 2021