MEP in coronatijd

Traditiegetrouw neemt het RvEC deel aan het Model European Parliament (MEP), dit jaar natuurlijk op coronaproof manier. Deze week zetten leerlingen uit 4vwo en 5vwo hun tanden in een stapeltje problemen die vragen om een Europese oplossing. Maandag en dinsdag staan in het teken van de voorbereidingen: hard nadenken, stevig discussiëren en zorgvuldig argumenten verwoorden. Vrijdag vinden de plenaire zittingen plaats in de kantine van HZVV. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om aanwezig te zijn, maar gelukkig kruipen enkele leerlingen in de huid van journalist.

12 maart 2021

Welkom terug op het RvEC

Deze week hebben we alle leerlingen weer op school gezien. De vrolijke koppies op het schoolplein, het geklets in de kantine, het gelach vanuit de lokalen... wat hebben we dit gemist! "Wij ook, hoor!", zegt een leerling die in de pauze gezellig met haar klasgenoot op het schoolplein zit. "We hebben elkaar weken niet gezien, alleen via een beeldscherm. Zo kon ik de lessen goed volgen, maar de gezelligheid met elkaar op school heb ik echt gemist. Dus we hebben wat in te halen", zegt ze lachend.

5 maart 2021

Vmbo-leerlingen lezen voor aan peuters

Elk jaar krijgen de vmbo-leerlingen die voor Zorg & Welzijn hebben gekozen een voorleesles van Bibliotheek Hoogeveen. De leerlingen vinden dit altijd een leuke les, omdat ze zelf gaan voorlezen aan peuters. Vanuit huis zijn de leerlingen hier heel enthousiast mee aan de slag gegaan.

2 maart 2021

Gymnasiumbrugklassers beleven ‘jaar 0 in Drenthe’ vanuit eigen woonkamer

“In het gymnasium is er voor elk leerjaar een excursie met een klassiek tintje. Zo gaan we met de eerste en tweede klas naar Xanten, Nijmegen of Kalkriese, waar we de sporen van de Romeinen met eigen ogen kunnen zien. In klas drie organiseren leerlingen zelf hun excursie naar Leiden, onder andere naar het Rijksmuseum van Oudheden. De vierdejaars gaan op zoek naar neoclassicistische architectuur in Amsterdam. Vanwege corona pakken we de excursies dit schooljaar anders aan en gaan we virtueel op ontdekkingsreis naar de wereld van de Grieken en de Romeinen”, zegt Noortje Baas, docente binnen het gymnasium.

16 februari 2021

Unieke samenwerking VO-scholen en bedrijfsleven: gezamenlijke BWI-klas

Vanaf volgend schooljaar bestaat de derde klas vmbo Bouwen, Wonen & Interieur (BWI) zowel uit leerlingen van RSG Wolfsbos als van het RvEC. Een unieke samenwerking tussen de twee VO-scholen en het bedrijfsleven. De leerlingen volgen de helft van de BWI-lessen namelijk bij Bouwmensen in Ruinen.

16 februari 2021