Uitblinken met je handen tijdens Discovery-project

Inzicht, doorzettingsvermogen, samen kunnen werken, maar vooral heel goed kunnen werken met je handen. Dat is waar de vijftien leerlingen van het Discovery-project in uitblinken. De leerlingen zitten in groep 8 van zeven verschillende PricoH-basisscholen. Dit schooljaar kwamen ze vijftien vrijdagmiddagen naar het Roelof van Echten College om te werken aan uitdagende techniekopdrachten.

2 juni 2016

RvEC reist af naar Sicilie voor conferentie Game based learning

Een groep van acht leerlingen en drie docenten heeft deelgenomen aan de werkconferentie van ‘Level Complete’ op Sicilië. Daarin onderzoeken leerkrachten van het Roelof van Echten College, en scholen uit Italië en Polen de mogelijkheden voor Game Based Learning, oftewel leren door middel van (digitale) games in het onderwijs.

31 mei 2016

Veilig uitgaan in Hoogeveen tijdens 14e Way Out

Uitgaan kan ontzettend leuk zijn, als het tenminste veilig gebeurt. En dat is precies wat ruim 250 leerlingen en hun ouders 30 mei hebben geleerd tijdens de 14e editie van Way Out. Bij diverse horecagelegenheden maakten ze kennis met alternatieve vormen van uitgaan om zo bewust te worden van de gezondheidsrisico’s tijdens een avond stappen.

30 mei 2016

Technasium zoekt oplossing productiewater NAM

Technasiumleerlingen van klas 4 vwo hebben deze week een presentatie gegeven aan medewerkers van de NAM. De scholieren hebben zich de afgelopen maanden verdiept in het zogeheten productiewaterprobleem van de NAM. Een even boeiend als ingewikkeld vraagstuk.

12 mei 2016

Leerlingen RvEC verzorgen Chinese middag voor Jannes van der Sleedenhuis

De bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Eisenhowerstraat, waanden zich voor heel even in China. Het Jannes van der Sleedenhuis organiseerde met behulp van vrijwilligers en leerlingen van het Roelof van Echten College een Chinees/Indische middag voor de bewoners. Gekleed in Chinese jurkjes en bijpassende hoedjes verschenen de scholieren van het RvEC op het toneel.

19 april 2016