Leerlingen volgen workshop op Alfa-college

Leerlingen van klas 4 vmbo die het keuzevak ‘kennismaking met uiterlijke verzorging’ volgen, zijn een ochtend bij het Alfa-college geweest om te leren hoe je een gezichtsreiniging uitvoert en make-up aanbrengt. Best spannend, met name omdat de leerlingen deze keer zonder make-up op naar school moesten komen. Bij het keuzevak ‘kennismaken met uiterlijke verzorging’ maak je kennis met het werken in een kapsalon, schoonheidssalon en nagelsalon. Een paar keer per jaar gaan de leerlingen een ochtend naar Alfa-college om hier een workshop in te volgen. Iedere keer weer een leerzame ervaring!

27 februari 2020

RvEC winnaar JongerenEvent Water & Klimaat

Tijdens de finale van het JongerenEvent Water & Klimaat op 13 februari 2020 lieten technasiumleerlingen van acht VO-scholen in Drenthe en Groningen zien welke oplossingen ze bedacht hebben om hun woonomgeving bestand te maken tegen klimaatverandering. Onze school werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar!

24 februari 2020

Winnares elfje schrijven

Tijdens de open dag van het RvEC kon je bij het vak Nederlands meedoen aan de wedstrijd 'elfje schrijven', met als onderwerp 'de middelbare school'. We hebben Marloes als winnares uitgekozen. Gefeliciteerd Marloes! Klik op 'lees verder' om haar elfje te lezen.

13 februari 2020

Met klas 4 havo naar Den Haag

Deze week gingen we met alle leerlingen uit havo 4 naar Den Haag om een dagprogramma over politiek en de democratische rechtsstaat te volgen. We brachten een bezoek aan de publieke tribune van de Tweede Kamer en aan het DemocratieLAB, een interactieve tentoonstelling waarin je aan de hand van opdrachten je houding ten opzichte van de democratie kunt onderzoeken.

13 februari 2020

Druk bezochte open lesmiddag

Heel veel leerlingen van groep 7 en 8 ontdekten vanmiddag tijdens de open lesmiddag van het RvEC hoe een schooldag van een brugklasser eruitziet. Dat was een hele leuke ervaring vonden ze. De leerlingen kregen drie lesjes van vakken die volgend jaar op hun rooster staan. Steeds van een andere leraar en in een ander lokaal.

5 februari 2020