Mondkapje verplicht

Vanaf dinsdag 27 oktober is het verplicht om een mondkapje te dragen als je door de school loopt. Bijvoorbeeld als je naar een lokaal, de aula of naar buiten gaat. Ook bij (beroepsgerichte) praktijkvakken is een mondkapje verplicht. Tijdens de overige lessen, bij het eten en drinken in de aula en buiten op het schoolplein hoef je natuurlijk geen mondkapje op. De mondkapjesplicht geldt voor alle leerlingen, medewerkers en bezoekers van onze school.

27 oktober 2020

Beslisboom: wanneer mag je wel of niet naar school?

Op basis van de RIVM-richtlijnen is een beslisboom ontwikkeld voor ouders van kinderen in het voortgezet onderwijs die mogelijk coronaklachten hebben. Ouders kunnen dit schema gebruiken om te bepalen of een kind met corona-gerelateerde klachten wel of niet naar school kan komen.

19 oktober 2020

Indrukwekkend gedicht van Fleur Bloemen overhandigd aan RvEC-leerlingen

‘Op mijn vorige school ben ik erg gepest. Ik was anders dan de andere, anders dan de rest.’ Met deze zinnen begint een indrukwekkend gedicht van Fleur Bloemen. In 2012 maakte Fleur als vijftienjarig meisje een einde aan haar leven. Jarenlange pesterijen waren de reden voor dit drastische besluit. De Fleur Bloemen Stichting kwam afgelopen week langs op het RvEC om twee tekstborden met daarop Fleur haar gedicht te overhandigen. Leerlingen namen de borden in ontvangst.

28 september 2020

Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen organiseert bedrijfsbezoeken voor docenten

Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven kan voor de betrokken partijen mooie kansen opleveren. Speciaal voor docenten van het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs organiseert Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen daarom de komende maanden een vijftal inspirerende bedrijfsbezoeken bij GKN Fokker, Smurfit Kappa, Vepa, Betech en Trivium Packaging.

28 september 2020

Technasium duikt enthousiast in nieuwe opdracht

“Hoe gaat de duikspot in Nijstad eruitzien?” Die vraag hebben de broers én duikinstructeurs Mark en Rick Bruijnis gesteld aan onze derdejaars technasiumleerlingen. De instructeurs vonden het belangrijk dat de leerlingen zelf zouden ervaren hoe het is om onder water te bewegen, adem te halen en te zien. Daarom namen de leerlingen vol enthousiasme een duik in zwembad De Dolfijn. Na de duikclinic met allerlei opdrachten hebben ze hun beginnerscertificaat gehaald. Met deze ervaring op zak gaan ze aan de slag met het ontwerpen van de nieuwe duikspot.

22 september 2020