Leerlingen zetten MEP-avontuur voort

Elf bovenbouwleerlingen van het RvEC hebben hun MEP-avontuur de afgelopen week voort kunnen zetten tijdens de provinciale ronde van het Model European Parliament (MEP). Omdat Drenthe de provinciale ronde zo lang mogelijk had uitgesteld, kon MEP Drenthe 2021 ondanks de geldende coronamaatregelen tóch fysiek plaatsvinden op het Esdal College te Emmen. Nola Vos uit 5V2 kroop in de rol van journalist en maakte het volgende verslag.

7 september 2021

Beslisboom: wanneer mag je wel of niet naar school?

Op basis van de RIVM-richtlijnen is een beslisboom ontwikkeld voor (ouders van) kinderen in het voortgezet onderwijs die mogelijk coronaklachten hebben. Je kunt dit schema gebruiken om te bepalen of een kind met corona-gerelateerde klachten wel of niet naar school kan komen.

6 september 2021

RvEC bestaat honderd jaar!

Gisteren hebben we een bijzonder schooljaar afgetrapt. “Ondanks dat we in dit nieuwe schooljaar helaas nog steeds te maken hebben met corona, heeft dit schooljaar een heel mooi en feestelijk tintje voor onze school. Het RvEC en haar voorgangers bestaan namelijk honderd jaar!”, zegt bestuurder Albert Weishaupt.

24 augustus 2021

RvEC breidt locatie uit vanwege groeiend leerlingenaantal

Onze schoollocatie Bentinckspark wordt uitgebreid met semipermanente lokalen. Het groeiende leerlingenaantal binnen de school heeft als gevolg dat het schoolgebouw te klein wordt. Bestuurder Albert Weishaupt legt uit: “Na de zomervakantie starten zo’n 450 brugklassers aan hun schooltijd op het RvEC. We zijn er trots op dat we zo veel nieuwe leerlingen mogen verwelkomen. Tegelijkertijd verlaten ongeveer 350 leerlingen onze school met hun diploma op zak. Dat brengt een uitdaging op het gebied van onderwijshuisvesting met zich mee. Het groeiende aantal leerlingen maakt uitbreiding van onze schoollocatie noodzakelijk.”

9 augustus 2021

Geslaagden in het derde tijdvak

Goed nieuws voor Jasper, Renzo en Dyon, want zij zijn alsnog geslaagd. Van harte gefeliciteerd met jullie diploma!

15 juli 2021