Winnaars kerstkaart RvEC

Esther Mol (2H2) en Marlon Smit (1G1) zIjn de winnaars van de kerstkaart-ontwerpwedstrijd van het RvEC. Esther maakte het beeld en Marlon het gedicht. Donderdag 12 december namen ze hun prijs in ontvangst. Er waren weer vele mooie inzendingen. We willen alle leerlingen die meededen bedanken!

13 december 2019

Leerlingen schrijven brieven voor Amnesty International

De afgelopen week hebben alle leerlingen Maatschappijkunde, Maatschappijleer en GMF uit leerjaar 4, brieven geschreven voor Amnesty International. Amnesty zet zich al sinds 1961 in voor de universele mensenrechten die zijn opgesteld en ondertekend door bijna alle landen.

11 december 2019

Leerlingen Technasium presenteren product aan wethouder Gert Vos

Vrijdag 6 december gonsde het in de burgerzaal van het gemeentehuis van de spanning. Zo’n 50 brugklasleerlingen (verdeeld in 11 groepen) presenteerden aan de aanwezige jury, bestaande uit wethouder Gert Vos, het imkers-echtpaar Van de Ven en diverse vrijwilligers van het IVN, hun oplossing voor een nieuw insectenonderkomen.

9 december 2019

Welkom op de kerstmarkt van het RvEC en RENN4

Op vrijdag 13 december organiseert het Roelof van Echten College (het praktijkonderwijs en de klassen ‘ondernemen’ van het vmbo), samen met RENN4-scholen De Windroos en De Atlas, een kerstmarkt voor het goede doel. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar de CliniClowns en wordt een deel gebruikt voor activiteiten van onze leerlingen. Iedereen is welkom.

4 december 2019

Team LO en leerlingen te gast bij Soccer Temple in Emmen

Deze maand waren onze docenten Lichamelijke Opvoeding voor een studiedag ‘Eerste hulp bij voetbal’ te gast bij de Soccer Temple in Emmen. Ze waren er samen met leerlingen uit 5 havo en 5/6 vwo, die het keuzevak Bewegen Sport en Maatschappij volgen. De eigenaar van deze voetbaltempel, onze collega Boi van Genne, stelde ons in staat om samen met zijn medewerkers in een realistische situatie te oefenen.

29 november 2019