Vmbo-leerlingen ronden profielwerkstuk af met eindpresentatie

Ook dit schooljaar hebben de vmbo-examenleerlingen van het RvEC en RSG Wolfsbos bij het Alfa-college gewerkt aan hun profielwerkstuk. De profielwerkstukken zijn gericht op de door hen gekozen opleiding en/of toekomstige beroep. Tijdens een aantal werkmiddagen volgden de leerlingen workshops, die geheel volgens de coronamaatregelen waren voorbereid.

9 februari 2021

Woensdag 10 februari: school weer open

Na twee winterse schooldagen met online lessen gaan onze schoollocaties morgen (woensdag 10 februari) weer open voor een aantal lessen en voor de noodopvang. Leerlingen uit specifieke groepen mogen vanaf morgen weer naar school. Alle overige leerlingen blijven het onderwijs op afstand volgen.

9 februari 2021

Sportieve strijd met Ommetje

De LO-docenten van het RvEC bedachten een mooie uitdaging voor de leerlingen en maken bewegen tot een ware strijd. Sinds half januari is de app Ommetje in de lucht, waarmee leerlingen kunnen laten zien dat ze wandelen of hardlopen. Voor fanatiekelingen een mooie manier om prijzen in de wacht te slepen.

8 februari 2021

Hoogeveen On Stage helpt vmbo-ers digitaal bij loopbaankeuze

Ondanks de gevolgen van het coronavirus, gaat Hoogeveen On Stage dit jaar ‘gewoon’ door. Met Digimatch is er een noodscenario ontwikkeld, waardoor het voor alle 800 vmbo-leerlingen in Hoogeveen mogelijk is om contact te leggen met beroepsbeoefenaren in de regio. De Doe Dag (eind april) zal zoveel mogelijk op de ‘ouderwetse’ wijze worden georganiseerd.

28 januari 2021

Roelof Online: unieke kennismaking tussen groep 8 en RvEC

Vanuit 525 woonkamers werd afgelopen vrijdagavond gekeken naar Roelof Online, het online event van het RvEC voor groep 8-leerlingen en hun ouders. De gymzaal van locatie Voltastraat was omgetoverd tot een huiselijke studio. Hierin sprak oud-leerling en gastpresentator Tom Kikkert met docenten, mentoren en leerlingen van het RvEC.

25 januari 2021