Veilig uitgaan in Hoogeveen tijdens 14e Way Out

Uitgaan kan ontzettend leuk zijn, als het tenminste veilig gebeurt. En dat is precies wat ruim 250 leerlingen en hun ouders 30 mei hebben geleerd tijdens de 14e editie van Way Out. Bij diverse horecagelegenheden maakten ze kennis met alternatieve vormen van uitgaan om zo bewust te worden van de gezondheidsrisico’s tijdens een avond stappen.

30 mei 2016

Technasium zoekt oplossing productiewater NAM

Technasiumleerlingen van klas 4 vwo hebben deze week een presentatie gegeven aan medewerkers van de NAM. De scholieren hebben zich de afgelopen maanden verdiept in het zogeheten productiewaterprobleem van de NAM. Een even boeiend als ingewikkeld vraagstuk.

12 mei 2016

Leerlingen RvEC verzorgen Chinese middag voor Jannes van der Sleedenhuis

De bewoners van het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Eisenhowerstraat, waanden zich voor heel even in China. Het Jannes van der Sleedenhuis organiseerde met behulp van vrijwilligers en leerlingen van het Roelof van Echten College een Chinees/Indische middag voor de bewoners. Gekleed in Chinese jurkjes en bijpassende hoedjes verschenen de scholieren van het RvEC op het toneel.

19 april 2016

Jonge ondernemers in de prijzen op regionale marktdagen

Leerlingen uit klas 4 van locatie Julianastraat zijn tijdens de regionale marktdagen in de prijzen gevallen. Het bedrijf ‘Smulsnoep’ van William Thalen, Daan Vos, Tim de Jager en Niek Offerein werd uitgeroepen tot beste junior bedrijf. Ze zijn beoordeeld als junior bedrijf, maar de jury heeft aangegeven dat ze ook van de senior (MBO/HBO) bedrijven zouden hebben gewonnen. In totaal deden er 22 bedrijven mee!

18 april 2016

Praktijkonderwijs houdt fleurige groenmarkt

Ook al helemaal in de lente-stemming? En net van plan om de tuin weer onder handen te nemen? Dat komt goed uit! Want onze leerlingen van het praktijkonderwijs houden vrijdag 22 april hun traditionele groenmarkt. Tussen 14.00 en 20.00 uur is locatie Nicolaas Beetsstraat dé plek voor alles op het gebied van planten, bloemen en tuinaccessoires.

14 april 2016