Mila en Silke fietsen Elfdorpentocht voor Prinses Beatrix Spierfonds

Klasgenoten Mila Hoogeveen en Silke Otten nemen deel aan het Deltaproject, waarbij leerlingen uitgedaagd worden hun grenzen te verleggen. Mila en Silke hebben dit project aangegrepen om geld in te zamelen voor het onderzoek naar de spierziekte FSHD, door hun eigen sponsoractie op te zetten. Op 14 november houden zij hun zelf uitgezette Elfdorpentocht. Hun motto is ‘Fiets samen FSHD de wereld uit.’

13 november 2020

Watertappunten voor gezond RvEC

Het RvEC mag zich al een aantal jaren een Gezonde School noemen. Sinds kort zijn de gezonde initiatieven uitgebreid met watertappunten voor beide schoollocaties. “Daar zijn we erg blij mee! Deze duurzame tappunten zijn een mooie aanvulling in onze gezonde leeromgeving”, zegt Marco Hartman, sportdocent en Gezonde School-coördinator.

2 november 2020

Mondkapje verplicht

Vanaf dinsdag 27 oktober is het verplicht om een mondkapje te dragen als je door de school loopt. Bijvoorbeeld als je naar een lokaal, de aula of naar buiten gaat. Ook bij (beroepsgerichte) praktijkvakken is een mondkapje verplicht. Tijdens de overige lessen, bij het eten en drinken in de aula en buiten op het schoolplein hoef je natuurlijk geen mondkapje op. De mondkapjesplicht geldt voor alle leerlingen, medewerkers en bezoekers van onze school.

27 oktober 2020

Indrukwekkend gedicht van Fleur Bloemen overhandigd aan RvEC-leerlingen

‘Op mijn vorige school ben ik erg gepest. Ik was anders dan de andere, anders dan de rest.’ Met deze zinnen begint een indrukwekkend gedicht van Fleur Bloemen. In 2012 maakte Fleur als vijftienjarig meisje een einde aan haar leven. Jarenlange pesterijen waren de reden voor dit drastische besluit. De Fleur Bloemen Stichting kwam afgelopen week langs op het RvEC om twee tekstborden met daarop Fleur haar gedicht te overhandigen. Leerlingen namen de borden in ontvangst.

28 september 2020

Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen organiseert bedrijfsbezoeken voor docenten

Samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven kan voor de betrokken partijen mooie kansen opleveren. Speciaal voor docenten van het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs organiseert Sterk Techniek Onderwijs Hoogeveen daarom de komende maanden een vijftal inspirerende bedrijfsbezoeken bij GKN Fokker, Smurfit Kappa, Vepa, Betech en Trivium Packaging.

28 september 2020