Ontruiming locatie Voltastraat

Op woensdag 5 februari ging rond 13.30 uur aan de locatie Voltastraat het alarm af. Er vond daardoor een ontruiming plaats. Na onderzoek bleek dat er (onterecht) een handbrandmelder is ingedrukt. Alle zaken die zich vervolgens voordeden, zoals het sluiten van de branddeuren en de veranderende luchtdruk in het gebouw werden automatisch in gang gezet door het gebouwbeheersysteem.

5 februari 2020

Buitenschools leren bij zwembad De Dolfijn

Ramon Ensing en Noa Botter (bovenbouw-leerlingen vmbo), draaiden voor het keuzevak recreatie vier keer een ochtend mee in het zwembad De Dolfijn in Hoogeveen. Wat vonden ze ervan? Lees hun verslag! Ramon en Noa: "We hebben stage gelopen bij De Dolfijn en hebben dit als superleuk ervaren.

4 februari 2020

Leerlingen organiseren kaarttoernooi

Klas 4B6 organiseerde afgelopen maand in het kader van de profielmodule ‘Het organiseren van een activiteit’ een kaarttoernooi voor leerlingen van klas 1.Samen waren ze verantwoordelijk voor de voorbereiding en het draaiboek.Ze legden onder meer het contact met de mentor van klas 1 voor het bepalen van het tijdstip en de locatie, ze stelden de spelregels op en verzorgden de promotie.

4 februari 2020

30 en 31 januari normale lesdagen

Op donderdag 30 januari en vrijdag 31 januari zijn er landelijke stakingsdagen voor het po en vo. We hebben docenten van onze school gevraagd of zij deze dagen gaan staken. Een klein aantal docenten heeft aangegeven te gaan staken. Dit betekent dat de staking weinig lesuitval veroorzaakt en dat 30 en 31 januari normale lesdagen zijn.

28 januari 2020

RvEC is er voor iedere leerling

Vrijdag 24 januari organiseerde het RvEC de open dag voor basisschoolleerlingen en hun ouders. Honderden bezoekers kwamen sfeer proeven op locaties Bentinckspark (mavo, havo, atheneum en gymnasium), Voltastraat (vmbo en praktijkonderwijs) en KARgo! (vmbo, richting Mobiliteit & Transport).

28 januari 2020