RvEC winnaar JongerenEvent Water & Klimaat

Tijdens de finale van het JongerenEvent Water & Klimaat op 13 februari 2020 lieten technasiumleerlingen van acht VO-scholen in Drenthe en Groningen zien welke oplossingen ze bedacht hebben om hun woonomgeving bestand te maken tegen klimaatverandering. Onze school werd door de vakjury uitgeroepen tot winnaar!

24 februari 2020

Winnares elfje schrijven

Tijdens de open dag van het RvEC kon je bij het vak Nederlands meedoen aan de wedstrijd 'elfje schrijven', met als onderwerp 'de middelbare school'. We hebben Marloes als winnares uitgekozen. Gefeliciteerd Marloes! Klik op 'lees verder' om haar elfje te lezen.

13 februari 2020

Met klas 4 havo naar Den Haag

Deze week gingen we met alle leerlingen uit havo 4 naar Den Haag om een dagprogramma over politiek en de democratische rechtsstaat te volgen. We brachten een bezoek aan de publieke tribune van de Tweede Kamer en aan het DemocratieLAB, een interactieve tentoonstelling waarin je aan de hand van opdrachten je houding ten opzichte van de democratie kunt onderzoeken.

13 februari 2020

Druk bezochte open lesmiddag

Heel veel leerlingen van groep 7 en 8 ontdekten vanmiddag tijdens de open lesmiddag van het RvEC hoe een schooldag van een brugklasser eruitziet. Dat was een hele leuke ervaring vonden ze. De leerlingen kregen drie lesjes van vakken die volgend jaar op hun rooster staan. Steeds van een andere leraar en in een ander lokaal.

5 februari 2020

Ontruiming locatie Voltastraat

Op woensdag 5 februari ging rond 13.30 uur aan de locatie Voltastraat het alarm af. Er vond daardoor een ontruiming plaats. Na onderzoek bleek dat er (onterecht) een handbrandmelder is ingedrukt. Alle zaken die zich vervolgens voordeden, zoals het sluiten van de branddeuren en de veranderende luchtdruk in het gebouw werden automatisch in gang gezet door het gebouwbeheersysteem.

5 februari 2020