Team LO en leerlingen te gast bij Soccer Temple in Emmen

Deze maand waren onze docenten Lichamelijke Opvoeding voor een studiedag ‘Eerste hulp bij voetbal’ te gast bij de Soccer Temple in Emmen. Ze waren er samen met leerlingen uit 5 havo en 5/6 vwo, die het keuzevak Bewegen Sport en Maatschappij volgen. De eigenaar van deze voetbaltempel, onze collega Boi van Genne, stelde ons in staat om samen met zijn medewerkers in een realistische situatie te oefenen.

29 november 2019

Burgemeester Karel Loohuis reikt prijzen fotowedstrijd uit

Om fotografie ook bij jonge mensen onder de aandacht te brengen, heeft de Fotogroep Hoogeveen aan onderbouwleerlingen van het Roelof van Echten College gevraagd zich meer te verdiepen in smartphonefotografie. Daaraan was een wedstrijd gekoppeld. Zo’n 168 leerlingen hebben hun uiterste best gedaan om het thema ‘Wat zie ik in Hoogeveen’ te verbeelden. De jury en de docenten waren erg onder de indruk van de kwaliteit en de creativiteit van de foto’s. De fotograaf die de winnende foto heeft gemaakt is Nora Binzezo (1M). Dat werd door burgemeester Karel Loohuis bekend gemaakt.

28 november 2019

Dag van de Franse taal op het RvEC

Ieder jaar wordt er landelijk in november een dag gereserveerd waarop de Franse taal in het zonnetje wordt gezet. Ook op het RvEC. Op 14 november droegen docenten en leerlingen truien met leuke Franse teksten, waren de gangen versierd met zelfgeschreven Franse gedichten, was de kantine bekleed met kunstwerken en klonk er Franse muziek door de school. De meest originele producten konden een prijs winnen. De winnaars hebben heerlijk gesmuld van een welverdiend taartje!

21 november 2019

Herbeleef MEP Nederland

De laatste week van september stond in het teken van Model European Parliament (MEP) Nederland. Drie RvEC-leerlingen mochten onze provincie – samen met andere Drentenaren – vertegenwoordigen in Den Haag. Twee van hen in de rol als debater, de derde als journaliste. Joyce haar artikelen en die van collega-journalisten lees je terug in de online krant MEPPERS.

14 oktober 2019

Hulpverlening op school: leerling in de hoofdrol

“Elkaar versterken in veiligheid; dat vinden we belangrijk op onze scholen. Daarom zijn we heel blij met jullie bijdrage. Bedankt daarvoor!”, hoorden aanwezigen afgelopen week na een uitgebreide oefening in hulpverlening. Vanuit het RvEC en RENN4 werkten personeel, leerlingen, ouders en vrijwilligers op schoollocatie Voltastraat samen aan veiligheid.

14 oktober 2019