Gezonde school

Op het RvEC vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een gezonde ontwikkeling en leefstijl van onze leerlingen. Gezonde leerlingen presteren beter. Daarom is er op onze school veel aandacht voor de pijlers van de Gezonde School: educatie, signaleren, schoolomgeving en beleid.

Educatie
In de klas schenken we aandacht aan gezondheid. In de lessen biologie, verzorging en BSM (bewegen, sport en maatschappij) leer je bijvoorbeeld over het belang van beweging, de voordelen van goede voeding en eetgewoonten en over de slechte invloed van alcohol op de hersenen. Met theorie en in de praktijk helpen we je om de beste keuzes te maken.

Signaleren
Op onze school is regelmatig een schoolarts of jeugdverpleegkundige aanwezig. In de tweede en de vierde klas heb je een individuele afspraak met één van hen. Je wordt gemeten, gewogen en gaat in gesprek over voeding. Zo kun je eventuele gezondheidsproblemen op tijd signaleren. Je ouders worden uitgenodigd voor informatieavonden op school en workshops van GGD Drenthe en andere zorgorganisaties.  

Schoolomgeving
Je gezond gedragen is het makkelijkste in een gezonde en beweegvriendelijke omgeving. In onze gezonde schoolkantine kun je vooral veel gezonde producten kopen, zoals gezonde broodjes en fruit. Ook hebben we een watertap met gratis fruitwater. Ons schoolplein is rookvrij.

Beleid
Alle maatregelen voor de gezondheid van leerlingen zijn vastgelegd in een schoolbeleid. We hebben regels over voeding, beweging en meer. Deze worden elk jaar met de leerlingenraad en de directie besproken.

Lees hier meer over ons voedingsbeleid.