Naar het RvEC

In groep 8 zit je tijd op de basisschool er bijna op. Dit schooljaar kies jij een nieuwe school voor het voortgezet onderwijs. Best spannend! Wij laten jou graag kennismaken met onze school.

Leerlijnen
Ga je volgend schooljaar naar het praktijkonderwijs, het basisberoepsgerichte vmbo (BB) of het kaderberoepsgerichte vmbo (KB)? Dan krijg je bij ons les op locatie Eduwiek. Leerlingen van de mavo, havo, atheneum en gymnasium gaan naar locatie Bentinckspark. Kies in de groene menubalk bovenin jouw leerlijn voor meer informatie over de brugklas, de keuzevakken of leerroutes, contactgegevens en allerlei handige weetjes. 

Ook hebben we speciaal voor jou en je ouders twee brochures gemaakt over onze school. Tijdens de open avonden ligt er een exemplaar voor je klaar.

Brochure Bentinckspark 2017-2018.pdf
Brochure Eduwiek 2017-2018.pdf

Open avonden
De beste manier om kennis te maken met onze school zijn de open avonden. Ieder jaar organiseren wij open avonden. Dan geven we jou informatie over onze school, maar veel belangrijker: onze leerlingen kunnen je alles vertellen over hoe het is om op het RvEC te zitten! Het is een mooie kans om de sfeer op het RvEC te proeven en te ontdekken of je je thuis voelt op onze school.

Dit jaar vinden ze plaats op donderdag 1 en maandag 5 februari 2018. Tussen 19.00 en 21.30 uur ben jij van harte welkom op onze locaties.

Open lesmiddag
Wil je weten hoe het écht is op het RvEC? Als groep 8-leerling kun je bij ons een open lesmiddag volgen. Tijdens deze middag volg je vier lessen die volgend jaar op je rooster staan. Zo kun je alvast een middag het echte brugklasleven meemaken. 

De open lesmiddag is op woensdag 21 februari 2018 vanaf 13.30 uur. Hier moet je je voor aanmelden. Tijdens de open avonden hoor je hoe dat kan.

Lees de Roelof
Eén keer per schooljaar maken leerlingen een magazine: Roelof. Hierin lees je bijvoorbeeld wat leerlingen allemaal beleven bij ons op school. Leuk voor jou als nieuwe leerling!

Lees de laatste Roelof: ROELOF 2016 DIGITAAL.pdf.

Contact
Het RvEC heeft twee contactpersonen voor groep 8-leerlingen, hun ouders en basisscholen: mevrouw B. Jansen en mevrouw P.H. Reitsma.