Locaties

Op het Roelof van Echten College stimuleren we jou om het maximale uit je leerloopbaan te halen. Dat vraagt om een moderne, inspirerende omgeving om in te leren. Onze huisvesting is de afgelopen jaren volledig vernieuwd. Je krijgt les in een prachtig schoolgebouw.

Voltastraat
Ga je naar het praktijkonderwijs of het vmbo? Dan krijg je les op locatie Voltastraat. Ook leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs krijgen hier les. Iedere onderwijsvorm heeft een eigen plek in het gebouw, met een eigen plein en ingang. Centraal in de school zijn gezamenlijke faciliteiten, zoals een leskeuken, praktijklokalen en een simulatiewoonhuis. We hebben prachtige praktijklokalen voor hout, metaal en groen, maar ook een wasserette, grootkeukens, tuinen, kassen, een arbeidtrainingscentrum en een winkel. Locatie Voltastraat biedt leerlingen kleinschaligheid als ze dat nodig hebben en maakt unieke onderwijscombinaties mogelijk. Zo kan een leerling uit het speciaal onderwijs zijn heftruckcertificaat halen bij het praktijkonderwijs van het RvEC. En een leerling uit het praktijkonderwijs die heel goed is in Engels, kan daarin les krijgen op het vmbo.

Bentinckspark
Ben je leerling van mavo, havo, atheneum of gymnasium, dan ga je naar locatie Bentinckspark. Het is een inspirerende leeromgeving. De school is ingedeeld in clusters. Dat betekent dat vakken die met elkaar te maken hebben, bij elkaar zijn geplaatst. We hebben een cluster exact, kunst, talen, maatschappij en zaakvakken. Handig! Zo leer je de school in een mum van tijd kennen. Omdat we je voorbereiden op het hbo en de universiteit, hebben we ook een collegezaal. Het gebouw staat daarnaast in verbinding met de omgeving. Zo kijk je vanuit de aula uit op de moderne sportvoorzieningen in het Bentinckspark, zoals topsporthal Activum en de sportvelden van VV Hoogeveen en HZVV, waar de gymlessen plaatsvinden.

KARgo!
Kies jij voor een beroep in de voertuigentechniek, transport en logistiek? Dan krijg je les op een bijzondere plek: KARgo! Vanaf het derde leerjaar krijg je les in dit unieke opleidingscentrum. Kargo! beschikt over alle faciliteiten van een echt bedrijf. Samen met het mbo en het bedrijfsleven stroom je makkelijk door naar het vervolgonderwijs en de arbeidsmarkt.