Open Avonden 2017: kom jij ook naar RvEC?

Kom sfeer proeven op het Roelof van Echten College! Op donderdag 9 en maandag 13 februari houden we onze open avonden. En jij bent van harte welkom! Het is de ideale gelegenheid voor jou om onze school te ontdekken.

Locatie Eduwiek

Kom kijken op onze gloednieuwe locatie Eduwiek aan de Voltastraat in Hoogeveen. Iedere onderwijsvorm heeft daar zijn eigen deel in het gebouw, maar kan ook gebruik maken van de mooiste moderne voorzieningen en praktijklokalen. Kom dus vooral kijken en maak kennis met de volgende onderwijsvormen:

• Praktijkonderwijs

Leerlingen en docenten van het praktijkonderwijs laten je kennis maken met onze school. Je neemt een kijkje in de praktijklokalen van onder meer koken, hout en metaal. Ook krijg je een indruk van ons arbeidstrainingscentrum (ATC). En daarna ga je zelf aan de slag met een praktijkvak naar keuze.

• Leerwegondersteunend onderwijs

Leerlingen die met wat extra aandacht en begeleiding hun vmbo-diploma willen halen, moeten zeker eens een kijkje nemen op locatie Eduwiek. Daar krijg je informatie over het leerwegondersteunend onderwijs (lwoo). Uiteraard kun je hier meedoen aan leuke activiteiten. 

• Vmbo basis, kader en kaderplus

Locatie Eduwiek is dé plek voor vmbo basis, kader en kaderplus. De ideale leerlijn als jij graag de handen uit de mouwen steekt. Onze leerlingen zullen je op spetterende wijze ontvangen. Daarna heb je alle tijd om te ontdekken welke kanten je allemaal bij ons op kunt. Op ons vmbo-plein ga je kennis maken met allerlei studierichtingen, zodat jij ontdekt wat je later graag wilt worden. Tijdens de open avonden kun je daar al mee beginnen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het modelokaal, waar jij zelf achter de naaimachine kunt kruipen. Of maak kennis met andere onderdelen zoals Sport, Dienstverlening & Veiligheid, Handel & Administratie. Ben jij meer technisch ingesteld? Ook dan zit je hier op de juiste plek. Nog een laatste tip: de heerlijke hapjes die de leerlingen van de afdeling Verzorging maken, wil je absoluut niet missen!

Locatie Bentinckspark

• TL/Mavo, havo en vwo 

Kies jij voor TL/Mavo, dan ga je vanaf het schooljaar 2017-2018 naar school op locatie Bentinckspark. Tijdens de open avonden kunnen we je alles vertellen over deze leerlijn. Onze leerlingen laten je hun nieuwe school zien en nemen je mee voor een reis door ons Stromenland. Je maakt kennis met de sportstroom, kunststroom, het Technasium en het Gymnasium. Op vaste tijden geven we jou en je ouders een interessante voorlichting. Daarna ga je met onze leerlingen mee om te experimenteren in het scheikundelokaal, te sporten in de gymzaal of je bezoekt onze Technasium werkplaats. 

KARgo! Opleidingscentrum Voertuigentechniek, Transport & Logistiek

Heb jij interesse in voertuigentechniek, transport en logistiek? Neem dan zeker ook een kijkje in ons nieuwe opleidingscentrum aan De Stroom 3 in Hoogeveen. Samen met Kreeft Opleidingen en het Alfa-college hebben we hier een modern opleidingscentrum gerealiseerd voor voertuigentechniek, transport & logistiek. Leerlingen werken hier met moderne apparaten, voertuigen en materialen aan opdrachten die vaak afkomstig zijn vanuit het bedrijfsleven. Het opleidingscentrum is dus eigenlijk bedrijf en school in één. Je kunt onder meer een kijkje nemen in onze werkplaats, bij de APK-straat voor vrachtwagens of de vermogenstestbank. Kortom, dit wil je niet missen!