De brugklas

Een nieuwe school, meerdere leraren en klasgenoten die je nog niet kent… Het is best spannend om voor het eerst naar het voortgezet onderwijs te gaan. Daarom doen we er alles aan om je snel thuis te laten voelen. Voor de zomervakantie kom je al een keer naar het RvEC om je klasgenoten en mentor te ontmoeten. In de eerste schoolweek begin je niet meteen met leren, maar leer je je klas en de school beter kennen. Dat wordt een week met vooral heel veel leuke activiteiten.

Meer sport, kunst of technasium
Op het RvEC krijg je al vanaf de brugklas les in een vak dat jij leuk vindt. Je kiest namelijk een keuzevak. Als je van sport houdt, kies je voor het keuzevak sport. Ben je creatief? Of houd je van dans, theater en muziek? Dan kies je het keuzevak kunst. Je kunt ook kiezen voor het keuzevak technologie en toepassing. Daar leer je onderzoeken en ontwerpen, vaak in opdracht van een echt bedrijf.

Je krijgt net zo veel les als op iedere andere school. Je volgt ook gewoon alle standaardvakken als Nederlands, Engels en aardrijkskunde. Maar omdat we het rooster slim hebben ingedeeld, houd je twee lesuren over voor een keuzevak. Zo besteed je net iets meer aandacht aan de richting die jij leuk vindt. Als je aan het eind van de brugklas graag wilt overstappen naar een ander keuzevak, dan kan dat.

Les in Bentinckspark
Op onze schoollocatie Bentinckspark krijgen klassen van verschillende niveaus les: van mavo tot en met gymnasium. Er zijn gecombineerde brugklassen, zoals een mavo-havo-brugklas en een havo-vwo-brugklas. Je kunt dus starten op het niveau dat aansluit bij wat jij kunt en leuk vindt. En wist je dat je bij ons nooit blijft zitten in de brugklas? Na het eerste jaar ga je verder naar het onderwijs dat het beste bij jou past.