Vmbo: in het kort

Op onze locatie Voltastraat kun je kiezen voor het basisberoepsgerichte vmbo (BB) en het kaderberoepsgerichte vmbo (KB). In beide opleidingen is er veel afwisseling tussen theorie en praktijk, maar de nadruk ligt op de praktijk. Onze beroepsgerichte vmbo-opleidingen zijn echt iets voor jou als je graag met je handen werkt. Hiermee leg je een goede basis om een echte vakman of vakvrouw te worden. We bereiden je voor op een vervolgopleiding in het mbo. Heb je het vmbo BB afgerond, dan kun je doorstromen naar niveau 2. Met een diploma van vmbo KB kun je een mbo-opleiding niveau 3 of 4 volgen.

Onderwijs dat past bij jou
Op het RvEC krijg je onderwijs dat past bij jouw niveau en interesses. We hebben brugklassen op elk niveau: BB, KB, BB/KB en KB/TL. Ook zijn er combinatieklassen. Je bepaalt zelf een deel van je lesrooster. Onder begeleiding van je mentor kies je welke vakken je extra wilt volgen. Dat doe je bijvoorbeeld bij de creatieve vakken. Haal je langere tijd hoge cijfers, dan dagen we je uit om één of meerdere vakken op een hoger niveau te volgen. 

Kaderplus-klas
Wil je meer uitdaging bij de theorievakken? Dat kan geregeld worden! In de kaderplus-klas krijg je vanaf het eerste schooljaar alle theorievakken op TL-niveau. Je haalt uiteindelijk gewoon je KB-diploma, maar wel met de mogelijkheid om één of meerdere vakken op TL-niveau af te sluiten.

Jouw toekomst op het mbo
Je leert bij ons op school allerlei dingen die je later nodig hebt in een vervolgopleiding en in een baan. Denk aan samenwerken, initiatief tonen en informatie opzoeken en verwerken. We besteden aandacht aan theorie en praktijk, zodat je goed voorbereid bent op een mbo-opleiding. Om de overgang naar het mbo en een baan zo goed mogelijk te laten verlopen, werken we veel samen met mbo-scholen en het bedrijfsleven. Zo kun je bijvoorbeeld een sportdag voor een basisschool organiseren, op excursie gaan naar een bedrijf, knutselen met ouderen of wandelen met mensen die ziek zijn. Daar leer je veel van. En het is natuurlijk hartstikke leuk.