Internationalisering

Onze samenleving en arbeidsmarkt worden steeds internationaler. Daarom is het waardevol om meerdere vreemde talen te spreken, te weten hoe je omgaat met andere culturen en kennis te hebben van Europese en wereldwijde ontwikkelingen. In het uitwisselingsproject ‘You and Europe, Europe and you’ leer je daar veel over.

You and Europe, Europe and you
Ga je naar vmbo KB of vmbo BB, dan werk je in de tweede klas samen met leerlingen van de school ‘Corrado Melone’ in Ladispoli (regio Lazio, Italië) aan dit project. Met je eigen klas doe je onderzoek naar wat de Europese Unie voor jou en voor anderen betekent. Je stelt hierover vragen aan je ouders, docenten, vluchtelingen, medewerkers van bedrijven en anderen. Resultaten breng je overzichtelijk in kaart. De Italiaanse leerlingen voeren tegelijkertijd precies hetzelfde onderzoek uit. Tijdens ons bezoek aan Lazio gaan we de resultaten aan elkaar presenteren. Dat levert interessante gespreksstof op.

Uitwisseling
Het bezoek aan Italië is voor leerlingen die zich daarvoor opgeven. De reis wordt deels gesubsidieerd door Erasmus+. Wij gaan in februari naar Italië, in mei komen zij bij ons. Je logeert bij het gezin van een Italiaanse leerling. Hij/zij logeert later bij jou. Zo leer je van alles over de Italiaanse cultuur en kun je ook je Engels goed oefenen. Natuurlijk staan er tijdens de reis ook allerlei andere activiteiten op het programma. We brengen bijvoorbeeld een bezoek aan Rome en aan Ostia Antica. Al met al een reis om nooit te vergeten!