KARgo! Opleidingscentrum voor Voertuigentechniek,Transport & Logistiek

KARgo! is een nieuw en modern opleidingscentrum van het Roelof van Echten College, Alfa-college en Kreeft Opleidingen. Het opleidingscentrum is dé plek om leerlingen en studenten vanaf 14 jaar op te leiden tot vakmensen en specialisten op het gebied van voertuigentechniek, transport & logistiek.

Het bijzondere aan KARgo! is de unieke samenwerking. Nergens in Nederland werken vmbo, mbo en bedrijfsleven zo nauw samen. De scholen stemmen hun onderwijsprogramma’s op elkaar af voor een naadloze aansluiting. En dankzij de inbreng van het bedrijfsleven werken de leerlingen niet meer met oude auto’s en materialen, maar met de technieken van vandaag! Het resultaat is een opleidingscentrum dat beschikt over onder meer een vermogens-testbank, motorfietsenpracticum, APK 1 en APK 2-kelder, diesel- en elektropracticum en een heftruckhal.

VTLM

Leerlingen van het Roelof van Echten College die kiezen voor de vmbo-afdeling Voertuigentechniek, Transport & Logistiek en Mechanisatie (VTLM) gaan vanaf het derde leerjaar naar KARgo! Ze komen daar in een opleidingscentrum dat functioneert als echt bedrijf. Oefenen ze bijvoorbeeld met het verwisselen van een uitlaat dan zullen ze die eerst zelf moeten bestellen bij de magazijnmeester. Ook bestaat de mogelijkheid dat het bedrijfsleven een praktijkopdracht aanbiedt. Kortom, vanaf dag 1 ervaren zij hoe hun toekomst er in de (beroeps)praktijk uitziet.

Klaar voor de toekomst!

KARgo! heeft alles in huis om een leerling optimaal voor te bereiden op de toekomst. Dankzij de nauwe samenwerking tussen vmbo en mbo wordt doorstromen naar een vervolgopleiding, eveneens binnen KARgo!, heel eenvoudig. En door de inbreng van het bedrijfsleven werken zij met de modernste voertuigen en materialen. Aan het eind van hun opleiding kunnen zij aan de slag binnen ieder bedrijf voor voertuigentechniek, transport & logistiek.

Kijk voor meer informatie en de brochure op www.kargo.nl

Tags: mobiliteit, transport, voertuigentechniek, vrachtwagen, logistiek, kreuze, hoogeveen, roelof van echten college, vmbo, mbo, chauffeur, monteur, planner.