‘Het leven van een loser’ favoriete boek Julianastraat

19 februari 2015

Met een dans- en rapworkshop, onder leiding van Zukarn en Geronimo, hebben leerlingen van locatie Julianastraat het project de Jonge Jury afgesloten. In dat project bepalen leerlingen uit klas 1 en 2 wat hun favoriete boek is. ‘Het leven van een loser’ van Jeff Kinney kwam daarbij als winnaar uit de strijd.

Jonge Jury is een landelijk leesproject voor het voortgezet onderwijs. Bibliotheek Hoogeveen stelde een collectie van de nieuwste en populairste boeken beschikbaar voor leerlingen van het RvEC. Tijdens de lessen Nederlands mochten de scholieren veel boeken lezen. Om op de hoogte te raken van de inhoud van zoveel mogelijk boeken, presenteerde de leerlingen aan elkaar wat ze gelezen hebben. Dit deden ze onder andere via PowerPoint presentaties, creatieve opdrachten en speeddates in de klassen. Het project werd afgesloten met een workshop, waarbij leerlingen hun eigen rap en dans maakten rondom hun favoriete boek.

Samenwerking bibliotheek
Het Roelof van Echten College en de Bibliotheek Hoogeveen werken intensief samen. Alle leerlingen van de school krijgen een gratis lidmaatschap van de bieb, er worden regelmatig schrijversbezoeken georganiseerd, boekencollecties beschikbaar gesteld op school en leerlingen krijgen lessen in zoekvaardigheden op internet. Doel van de samenwerking is om de taal- en leesontwikkeling bij jongeren te bevorderen. De leerlingen ontwikkelen daarmee belangrijke vaardigheden die ze verderop in hun loopbaan nog hard nodig zullen hebben.