1020 euro voor jonge mantelzorgers in Hoogeveen

16 januari 2020

"Wat een geweldig bedrag, ik krijg er kippenvel van. Hiermee kunnen we iets extra’s voor de jonge mantelzorgers in Hoogeveen doen”, zei Ilja van Hasselt van Stichting Welzijnswerk Hoogeveen (SWWH). Donderdag 16 januari overhandigde Nienke Lotterman (RvEC) haar namens het RvEC, RENN4 en Pricoh een cheque van 1020 euro.

Het bedrag werd speciaal voor deze doelgroep ingezameld op de kerstmarkt van de drie organisaties. Jonge mantelzorgers zijn kinderen die opgroeien in een situatie waarin er thuis zorgen zijn omdat vader, moeder, broer of zus ziek is of een beperking heeft. Veel van deze kinderen besteden veel tijd aan het zorgen voor die ander of maken zich zorgen om deze persoon en de situatie.

SSWH organiseert vier/vijf keer per jaar uitjes voor deze kinderen. Om ze te laten ervaren dat er meer kinderen zijn die deze zorg thuis hebben en ook om even een dag of moment zonder zorgen te kunnen zijn. De kinderen mogen deelnemen vanaf groep drie en de activiteiten lopen tot 21 jaar. Per leeftijdscategorie worden er uitjes georganiseerd! In de gemeente Hoogeveen zijn nu ongeveer 170 jonge mantelzorgers in beeld.