1200 scholieren in regiofinale Olympic Moves

5 april 2016

Ruim 1200 scholieren van maar liefst 26 scholen kwamen dinsdag 5 april naar Hoogeveen voor de regiofinale van Olympic Moves. Ze gingen de strijd aan in de sporten tennis, atletiek, volleyball en voetbal. Inzet van de strijd was een plek in de landelijke finale in Amsterdam op 10 juni 2016. De regiofinale in Hoogeveen werd voor het derde jaar op rij georganiseerd door het Roelof van Echten College.

“Drie jaar geleden zijn we door Olympic Moves gevraagd om een regionale finale in Hoogeveen te organiseren. Wij vinden het een hartstikke leuk initiatief. Rondom onze school in het Bentinckspark hebben we prachtige sportfaciliteiten en wat is nou mooier om daar 1200 scholieren te ontvangen. Ik krijg ieder jaar hulp van twee hbo-studenten van Sport en Bewegen (Calo). Ook dit jaar hebben we weer ons uiterste best gedaan om de deelnemers en de docenten Lichamelijke Opvoeding een prachtige dag te bezorgen”, aldus Jaap Scholing, clusterleider Sport en LO-docent op het Roelof van Echten College.

Springgroep en danscrew
Het programma startte bij voetbalvereniging HZVV. De danscrew ‘Vanity’ en de springgroep van het Roelof van Echten College mochten voor 1.200 medeleerlingen de regionale finale openen. De springgroep had in februari al mogen oefenen onder leiding van niemand minder dan Epke Zonderland. Scholiere Irene Kikkert won de gymles met de Olympisch en wereldkampioen aan de rekstok met een prijsvraag van Olympic Moves. Vervolgens werd er in de sporten tennis, atletiek, volleybal en voetbal gestreden om het regionale kampioenschap en een plek in de landelijke finale; Olympic Moves The School Final. De organisatie kijkt terug op een sportieve en succesvolle dag, waarin het van het Roelof van Echten College door is naar de landelijke finale. 

Olympic Moves, grootste schoolsportcompetitie van Nederland
Olympic Moves is van groot belang voor de schoolsport in Nederland. Want 8 op de 10 Nederlandse kinderen op de basisschool doet aan sport, maar eenmaal op het voorgezet onderwijs stopt een aanzienlijk deel met sporten. Bij het verlaten van de middelbare school sport bijna de helft van alle jongeren helemaal niet meer. Het doel van Olympic Moves is om deze uitval te verminderen en jongeren tussen de 12 en 19 jaar binnen de schoolomgeving opnieuw kennis te laten maken met verschillende sporten. Zij beleven plezier in het samen bewegen, sluiten nieuwe vriendschappen en raken geïnspireerd om te blijven sporten. Olympic Moves is de grootste schoolsportcompetitie van Nederland waaraan jaarlijks meer dan 100.000 leerlingen van ruim 300 middelbare scholen aan deelnemen, dit is vrijwel de helft van alle scholen in Nederland.

Olympic Moves is een initiatief van de KVLO, NOC*NSF, Coca-Cola en Zilveren Kruis.