1250 scholieren bij regiofinale Olympic Moves

17 april 2015

Het is de grootste scholieren sportcompetitie van Nederland: Olympic Moves. Donderdag 16 april kwamen 1250 scholieren van 29 scholen naar het Bentinckspark in Hoogeveen om het tegen elkaar op te nemen met volleybal, voetbal, tennis en atletiek. Maar liefst 6 teams van het RvEC mogen naar de landelijke School Final op 5 juni in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Met een goede sfeer, een heerlijk weertje en een flinke dosis gezond fanatisme waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooi sporttoernooi van te maken. Na een spectaculaire opening van een freestyle voetballer en de showspringers van het RvEC, verklaarde Erben Wennemars het toernooi voor geopend. Op de tennisbanen van MAXX, de nieuwe atletiekbaan, de voetbalvelden van HZVV en de sporthal aan de Zwembadweg gingen de middelbare scholieren de strijd met elkaar aan. Na een heerlijke dag sporten werd de regiofinale afgesloten door burgemeester Karel Loohuis. Hij maakte de uitslagen bekend en vertelde wie er door mogen naar de School Final in Amsterdam.

Nieuwbouw RvEC
De regiofinale van Olympic Moves werd voor het tweede achtereenvolgende jaar georganiseerd in Hoogeveen. De organisatie sloeg daarvoor de handen ineen met de gemeente Hoogeveen en het Roelof van Echten College. Docent Jaap Scholing is enthousiast: “Dit is een geweldig happening. Onderwijs en sport komen op een prachtige manier samen. Dit is de reden dat onze nieuwe school in het Bentinckspark staat. We hebben geweldige sportfaciliteiten in onze achtertuin en wat is er dan mooier om daar met 1250 scholieren gebruik van te maken.”

De foto’s van Olympic Moves zijn te vinden op onze Facebook-pagina