1b1 brengt Latijns toneelstuk op de planken

10 juni 2014

Leerlingen uit de brugklas 1B1 van locatie Julianastraat hebben vorige week het toneelstuk ‘Lastige ouders’ uitgevoerd. De Latijnse tragedie beschrijft het verhaal van een onmogelijke liefde met een dramatische afloop. De scholieren acteerden zelfs voor een deel in het Latijn!

Het toneelstuk was onderdeel van een gezamenlijke projectweek van leerlingen van de kunstklas en het gymnasium. De projectweek begon met een excursie aan de Romeinse nederzetting in Xanten, Duitsland. Daarna werkten de leerlingen aan hun theaterstuk. Leerlingen van de kunstklas maakten het decor en bij het vak muziek werd het muzikale gedeelte gecomponeerd. Een mooie samenwerking met een prachtig eindresultaat.

Lastige ouders
Het toneelstuk ‘Lastige ouders’ vertelt het verhaal van Pyramus en Thisbe, een buurjongen en buurmeisje die verliefd op elkaar worden. Hun ouders keuren hun liefde echter af. Hoewel ze direct naast elkaar wonen, kunnen de geliefden elkaar niet zien of spreken, omdat een muur de percelen scheidt. Wanneer de Thisbe een spleet in de muur ontdekt, slaagt zij er toch in met Pyramus te spreken. Hij weet haar ertoe over te halen hem nog diezelfde nacht te ontmoeten op een vlakte met bomen even buiten de stad. Daar speelt zich een groot drama af…

Hoe dat afloopt, leest u hier.
De Latijnse teksten die de leerlingen instudeerden, vindt u hier.