Bij een goede start, hoort een goed begin

22 juni 2015

Het lijkt wel Valentijnsdag op locatie Griendtsveenweg 22 en 23 juni, maar niets is minder waar. Deze maandag en dinsdag staan namelijk in het teken van het project ‘Bij een goede start, hoort een goed begin’. Via diverse workshops maken tweedeklassers van het vmbo kennis met thema’s als een gezonde leefstijl, seksualiteit en het voorkomen van zwangerschap bij jongeren. Ook Wethouder Gert Vos bracht een bezoek aan de themadag.

Hoe vrij ik veilig? Hoe is het om als tiener al moeder te worden? En hoe schadelijk is het om elke dag een paar blikje energiedrank te drinken? Op deze en andere vragen kregen leerlingen antwoord tijdens het project ‘Bij een goede start, hoort een goed begin.’ Doel van het project is om jongeren bewust te maken van hun leefstijl en ze voorlichting te geven over zwangerschap en seksualiteit. De workshops werden gegeven door medewerkers uit de geboortezorg (verloskundigen, verpleegkundigen en gynaecologen), centrum voor seksuele gezondheid (Sense), Nederlandse vereniging voor integratie homoseksualiteit (COC), Verslavingszorg Noord Nederland (VNN), de jeugdgezondheidszorg van de GGD en jonge moeders die samen met een schoolmaatschappelijk werker van SWW hun verhaal doen.

‘Bij een goede start, hoort een goed begin’ heeft als doel inwoners van de regio te ondersteunen in de route naar een gezonde zwangerschap en gezonde kinderen. Het uiteindelijke doel is alle kinderen een goede start in het leven te geven om zo gezond mogelijk op te kunnen groeien.