Brugklassers beleven wetenschap en technologie

5 oktober 2017

Het Generation Discover Festival is voor ontdekkers die de toekomst maken. Echt iets voor onze brugklasleerlingen die het technasium of het B├Ęta Challenge Programma volgen. De technische festivaldag op het Malieveld in Den Haag werd een gave en onvergetelijke ervaring.

Het RvEC is een Jet-Net school. Dit betekent dat we samen met veel scholen, bedrijven en de overheid leerlingen enthousiast willen maken over bèta en technologie. De NAM/Shell heeft ons uitgenodigd om het Generation Discover Festival in Den Haag te bezoeken.

Ontdekkers van de toekomst
Op het technische festival konden zo’n tachtig brugklasleerlingen van onze school meedoen aan activiteiten. Het waren allemaal activiteiten die de leerlingen prikkelen om meer te willen weten over de steden, veiligheid, mobiliteit en energie van de toekomst. Wat zie je met een VR-bril? Wat kun je maken met een 3D-pen? Hoe leer je eenvoudig programmeren? En hoe hard moet je fietsen om de lampen in een stad te laten branden? Met veel indrukken en inspiratie voor de toekomst vertrokken ze aan het eind van de dag weer naar Hoogeveen.