Brugklassers: “Het RvEC is gezellig, zorgzaam en iedereen is welkom!”

31 januari 2018

Morgen en maandag zijn onze open avonden. Dan verwelkomen we veel groep 8-scholieren die een nieuwe school gaan kiezen. Samen met hun ouders leren zij onze school al een beetje kennen. ‘Wie kunnen hen daarnaast goed vertellen hoe het er op het RvEC aan toe gaat?’, vroegen wij ons af. De huidige brugklassers natuurlijk! Mirna Waleed, Cj Reijs, Seth Henstra en Dustin Scholtens aan het woord.

Hoe is het in de brugklas van het RvEC?
Mirna: “Leuk! Samen met Cj zit ik in een gezellige klas op locatie Bentinckspark, we lachen veel met elkaar. De school is modern en de docenten zijn aardig, ze helpen goed. We werken veel met Chromebooks. We leren dus niet alleen uit boeken, maar ook online. Dat is erg leuk. En handig, bijvoorbeeld als je het huiswerk of rooster wilt bekijken.”
Seth: “Ook op locatie Eduwiek is het leuk. Ik vind het fijn dat leraren mij kennen, weten waar ik goed in ben en waar ze rekening mee moeten houden. Als ik niet lekker in mijn vel zit, kan ik met iemand daarover praten. Bijvoorbeeld met mijn mentor. In de les gaan we verder met wat we op de basisschool hebben geleerd en kijken we ook al naar wat we later graag willen doen. Ik kan zelf al keuzes maken.”

Is het RvEC heel anders dan je basisschool?
Cj: “Het RvEC is groter en er zijn veel meer leerlingen. De eerste schoolweek vond ik spannend; ik was vooral benieuwd naar mijn klas. Ik was snel gewend aan het nieuwe ritme en leerde de school gauw kennen.”
Dustin: “Ik vond het even wennen dat we ieder lesuur een andere leraar hebben. Op de basisschool hadden we geen lesrooster. Nu weet je precies wanneer je welk vak hebt. Ik vind dat leraren goed kijken wat bij mij of mijn klas past. De uitleg in de les is beter dan op de basisschool. Ik ben een beelddenker en snap een uitleg in beelden beter. Nu laat de leraar vaak een filmpje zien. Dat werkt goed.”

Word je als nieuwe leerling goed geholpen op school?
Cj: “Ja, we konden de school rustig leren kennen en kregen niet meteen veel huiswerk. Er waren gelukkig veel oudere leerlingen die hielpen als ik een lokaal niet kon vinden. Ook de docenten, mentoren en tutoren kunnen we alles vragen.”

Heb je nog een tip voor groep 8-scholieren?
Mirna: “Ga naar de open avonden en kies de school waar je je fijn voelt. Ik twijfelde tussen een paar scholen en vond het leuk dat ik op de open avond met leerlingen van het RvEC kon praten. Daardoor voelde ik me meteen thuis.”