CanSat-team Roelof 1 in nationale top 10

31 maart 2017

3, 2, 1… klaar voor lancering! CanSat-team Roelof 1 kijkt terug op een geslaagde lancering van de ontworpen satelliet. De leerlingen hopen op een plekje in de Europese competitie.

Op vrijdag 31 maart vond de finaleronde van de CanSat-competitie plaats. Het team Roelof 1 had zich bij de testronde in februari gekwalificeerd voor deze lanceerdag. De leerlingen schreven na de test een overtuigend verslag van de metingen, vorderingen en hun missie. De inspanningen werden beloond, want de jury besloot dat Roelof 1 bij de beste tien teams uit Nederland hoort. Samen met negen andere teams was Roelof 1 vrijdag aanwezig op militaire basis A.S.K. ’t Harde om daar hun satelliet te lanceren met een raket van studenten aan de opleiding Rocket Engineering van TU Delft. Op een hoogte van één kilometer kon de satelliet aan een zelfgemaakte parachute naar beneden zweven. Onderweg werden allerlei metingen uitgevoerd met door het team ingebouwde sensoren. Militairen vonden de Roelof 1-satelliet terug. Nu is het aan de leerlingen om een knallend eindrapport te schrijven over hun bevindingen en resultaten. De jury beoordeelt de tien eindrapporten en geeft op 21 april antwoord op de vraag: welk team mag als Nederlandse vertegenwoordiging door naar de Europese competitie in Duitsland?

Over CanSat
CanSat is een wedstrijd waarbij leerlingen van een middelbare school voor hun profielwerkstuk of voor het technasiumvak O&O een satelliet lanceren. Tijdens het schooljaar 2016-2017 ontwerpen, bouwen, testen en lanceren in totaal 25 scholierenteams een satelliet ter grootte van een frisdrankblikje en bedenken ze zelf een missie die hun satelliet zal uitvoeren.

Meer weten over CanSat? Bekijk onderstaande links: