Cascaderun leeft op het RvEC

18 april 2019

Afgelopen zondag vond de dertiende editie van de Hoogeveense Cascaderun plaats. Onder een stralend zonnetje liepen zo’n 8.600 deelnemers de vijf of tien mijl. Maar liefst 178 RvEC’ers – leerlingen en medewerkers – deden mee.

Al een aantal jaren doet het RvEC fanatiek mee. De sportklassen trainen om de afstand goed vol te houden, want het is een pittig stukje lopen (de Engelse vijf mijl is ruim acht kilometer). Tijdens de LO-lessen zijn leerlingen aangemoedigd om deel te nemen en dat leverde een mooi aantal van 36 teams op. Geweldig!

Plezier
Vlak voor het startschot neemt de spanning toe. Gelukkig klinkt er opzwepende muziek en moedigt het publiek de lopers massaal aan. Elke loper draagt zijn of haar naam voorop het shirt en daardoor kent heel Hoogeveen je even. Dat geeft een fijn gevoel tijdens het lopen. Iedereen wil natuurlijk zo snel mogelijk de finish halen, maar het is natuurlijk belangrijk dat de lopers er plezier aan beleven.

Topprestaties
De Cascaderun leeft op het RvEC, iedereen heeft het over de Cascaderun. De finishtijden worden besproken en leerlingen zoeken op het internet de tijden van vrienden en vriendinnen op. Een aantal leerlingen was fenomenaal snel:

Jan Bouwknegt, 27:19.
Dave Mulderij, 28:43.
Wouter de Roo, 29:47.
Milou Karssies (uit sportklas 1), 33:29.

Ook de andere leerlingen en medewerkers hebben een geweldige prestatie geleverd. We zijn trots op jullie! Cascaderun, tot volgend jaar!