Certificaten voor leerlingen praktijkonderwijs

6 juni 2016

Het regent certificaten op het praktijkonderwijs. Vijf leerlingen hebben woensdag 1 juni hun examen 'schoonmaak in de groothuishouding' gehaald. En vijf leerlingen van de branche horeca zijn geslaagd voor hun SVA1-examen.

Het SVA1 examen bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkexamen. Voor het laatste onderdeel moesten de scholieren pizzarondjes maken (zie foto onder). En dat deden ze voortreffelijk, want alle vijf leerlingen sloten hun examen af met een ‘goed’.

Groot in de huishouding
Voor Esther van de Belt, Annemarie Kerssies, Lisa van Es, Melanie Stille en Esmee Duker hebben stond het praktijkexamen in het teken van de groothuishouding. "Voorafgaand aan het examen hebben we in de lessen geoefend op vier onderdelen", vertelt docent Tjitske van der Veen. "De lessen werden afgesloten met proefexamens voor sanitair onderhoud, interieur onderhoud, enkelvoudig moppen en stofwissen. Tijdens het echte examen moesten de dames twee onderdelen tonen die door een examinator van SVA-Opleidingen (KPC groep) werden beoordeeld. Gelukkig deden de meiden het heel goed en zijn ze allemaal geslaagd met een goed op alle onderdelen.

Eerder al behaalden leerlingen van het PRO en VSO de Windroos hun heftruck-certificaat. Met de certificaten leggen ze een mooie basis voor het vervolg van hun loopbaan. Van harte gefeliciteerd allemaal!