Coronavirus: onderwijs op afstand

11 mei 2020

Alle VO-scholen in Nederland zijn in ieder geval gesloten tot 2 juni. De komende weken bereiden we ons voor op het 'anderhalve meter-onderwijs' en gaan we door met ons ‘onderwijs op afstand’. Dat betekent dat leerlingen online uitleg krijgen van de docent en het schoolwerk thuis maken.

Online onderwijs gaat door
Online onderwijs blijft in ieder geval tot de zomervakantie ons uitgangspunt. Vanaf 2 juni voegen we hier mogelijk fysieke momenten aan toe. We geven daarbij prioriteit aan leerlingen die volgend jaar examen doen, aan ondersteuning aan leerlingen die extra hulp nodig hebben en aan (mentor)gesprekken met en tussen kleine groepjes leerlingen. Zodra we hier meer duidelijkheid over hebben, informeren we leerlingen en ouders hierover.
 

Na de zomervakantie
Hoe ziet het onderwijs na de zomervakantie eruit? Kun je dan weer gewoon naar school? We weten het niet, maar bereiden ons voor op verschilende scenario's. In alle gevallen geldt dat we het onderwijs zo goed en veilig mogelijk zullen organiseren. 

Opvang op school
Werken jouw ouders in zogenoemde vitale sectoren? Dan kun je op schooldagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur op school terecht. Er worden geen lessen gegeven; je kunt onder toezicht aan de slag met je schoolwerk. Je ouders kunnen je aanmelden voor opvang door te mailen naar: r.h.geuzinge@rvec.nl.

Meer informatie over het coronavirus vind je ook op de websites van het RIVM en GGD Drenthe.