Coronavirus: onderwijs op afstand

6 april 2020

Alle scholen in Nederland zijn gesloten tot en met de meivakantie. De centrale eindexamens zijn geschrapt, de schoolexamens bepalen of je slaagt of zakt. De komende weken geven we ‘onderwijs op afstand’. Dat betekent dat leerlingen online uitleg krijgen van de docent en het schoolwerk thuis maken.

Organisatie schoolexamens
Het schrappen van de centrale examens geeft ons tot begin juni de tijd om de afronding van het schoolexamen goed en veilig te organiseren. Samen doen we er alles aan om onze leerlingen op een verantwoorde manier te begeleiden naar het succesvol afronden van de schooltijd op het RvEC. Vanaf maandag 6 april vinden de schoolexamens plaats. We zorgen ervoor dat leerlingen één voor één de school en examenruimte binnenkomen. We houden ons aan de voorzorgsmaatregelen van het RIVM en hebben meer maatregelen genomen. Examenleerlingen en hun ouders/verzorgers hebben meer informatie over de schoolexamens ontvangen. 
 
Online onderwijs gaat door
Het ‘onderwijs op afstand’ gaat door in de periode dat de scholen dicht zijn. Examenleerlingen bereiden zich op die manier zo goed mogelijk voor op de afronding van het schoolexamen. Voor alle andere leerlingen geldt dat ze online uitleg krijgen en thuis aan het werk zijn met schoolwerk dat in SOMtoday is opgegeven.
 

Opvang op school
Werken jouw ouders in zogenoemde vitale sectoren? Dan kun je op schooldagen tussen 8.30 uur en 17.00 uur op school terecht. Er worden geen lessen gegeven; je kunt onder toezicht aan de slag met je schoolwerk. Je ouders kunnen je aanmelden voor opvang door te mailen naar: r.h.geuzinge@rvec.nl.

Meer informatie over het coronavirus vind je ook op de websites van het RIVM en GGD Drenthe.