Doe mee! 24 uur niets eten met Zip your Lip

23 maart 2015

De Leerling Activiteiten Commissie (LAC) organiseert van dinsdag 31 maart 19:00 tot en met woensdag 1 april 19:00 de actie Zip Your Lip. 24 uur niets eten om daarmee geld in te zamelen voor jongeren in Zuid-Sudan. Doe ook mee en schrijf je uiterlijk woensdag 25 maart in.

24 uur niets eten? Jouw dag, hun leven! In Zuid-Soedan wonen namelijk 8,26 miljoen mensen, die 50 jaar onder de omstandigheden van een oorlog hebben geleefd. 85% van de bevolking kan niet lezen en schrijven. Daarnaast is ook de situatie waarin deze mensen leven erg slecht. De organisatie Zip Your Lip vindt dat hier verandering in moet komen door ervoor te zorgen dat er een diversiteit aan voedsel, goede sanitaire voorzieningen en vakopleidingen voor jongeren komen. Hiervoor is natuurlijk geld nodig. Leerlingen komen met Zip Your Lip in actie door 24 uur niets te eten en hiervoor sponsors te zoeken.

Workshops en overnachten op school
Ook locatie Bentinckspark doet mee aan Zip your Lip. De actie op school zal plaatsvinden op dinsdag 31 maart 19:00 tot en met woensdag 1 april 19:00. “Er worden weer leuke workshops georganiseerd, zoals schilderen/aquarellen, triviant, sport en stijldansen”, laat het LAC weten. “Ook is het mogelijk om op de nacht van 31 maart op woensdag 1 april op school door te brengen. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar wel super leuk en gezellig!”

Het LAC roept leerlingen van hun locatie op om mee te doen aan de actie: “Hopelijk wil jij samen met ons het verschil maken voor jongeren in Zuid-Sudan! Zit je op het locatie Bentinckspark, dan is het mogelijk om je in te schrijven voor Zip Your Lip. Het aanmelden kon vanaf 18 maart en kan tot en met woensdag 25 maart. Dit kan in de grote pauze van de onderbouw. Daarnaast moet je je aanmelden op de website van Zip Your Lip, wat kan via de link: http://www.worldvision.nl/over-zip-your-lip. Hier kun je ook je sponsorlijst invullen, waarop minimaal €20 moet staan. Wil jij een held worden? Doe dan mee aan Zip Your Lip!”