Eduwiek stimuleert onderwijskansen in Tanzania

31 maart 2017

Ieder kind heeft recht op uitdagend onderwijs. Helaas is naar school gaan niet overal ter wereld een vanzelfsprekendheid. Stichting Shoma zet zich daarom in voor onderwijskansen in Tanzania. Op vrijdag 31 maart ontving de stichting een cheque uit handen van Eduwiekleerlingen.

Zo’n twee maanden geleden openden de deuren van Eduwiek. Bij de officiële opening van het schoolgebouw verblijdden gasten - op verzoek van de school - Eduwiek niet met cadeaus, maar met een bijdrage aan stichting Shoma. Dit leverde een prachtig bedrag op van € 2.995,-. De stichting gebruikt het geld voor de realisatie van de ambitie om kinderen in Tanzania een onvergetelijke schooltijd te bezorgen.

Over Shoma
Shoma betekent ‘onderwijs’ in het Kihaya, de taal die in de provincie Kagera in Tanzania wordt gesproken. De stichting heeft als doel om het onderwijs in de omgeving van de plaats Rubya te bevorderen. Veel kinderen uit die plaats kunnen niet naar school, omdat ze wees zijn of hun ouders te arm zijn om te kunnen betalen voor school. Shoma biedt hen de kans om toch onderwijs te krijgen en daarmee de kans op een betere toekomst.