Fashion-leerlingen verzorgen spektakel op de catwalk

24 maart 2016

Het is hét fashion-evenement van Hoogeveen, de modeshow door leerlingen en studenten van het Roelof van Echten College en Alfa-college. Woensdag 23 maart vond alweer de vijfde editie plaats in Theater De Tamboer. In een volle zaal betraden de modellen de catwalk in zelf ontworpen creaties en showden ze de nieuwste collecties van Hoogeveense modezaken.

Foto's: Kim Stellingwerf

De hartslag stijgt en de spanning neemt toe als de zaal volstroomt met publiek. Ten overstaan van honderden bezoekers betreden leerlingen en studenten de catwalk in de prachtigste kledingstukken van Albert Chappel en zelf gemaakte creaties passend bij het thema Silhouette. Natuurlijk werden de nieuwste collecties van Intersport, De Jongens, Herqua Sport, Okay, Gerans, Bloom, Hema, Shoe Lounge, Mariages bruidsmode, Hillleen mode, 4ladies en Hendriksen Mannenmode deze avond gepresenteerd. De jubileumeditie van de modeshow stond in het teken van ‘kijken en bekeken worden’, want ook bezoekers werden onderworpen aan een kritische keuring. In de pauze werden de best geklede man en vrouw verkozen en die konden rekenen op een leuke prijs.

Organisatietalent
“Het was weer een fantastische happening”, zeggen docenten Ciska Snel (Alfa-college) en Japke van Dijk (RvEC) glunderend. “Voor onze studenten is het ontzettend spannend. Ze betraden niet alleen ten overstaan van vele bekenden de catwalk, ze zijn ook verantwoordelijk voor de organisatie van het event. Van decorbouw tot kaartverkoop en van sponsoring tot visagie, alles wordt geregeld door de jongeren zelf. En ondertussen ontwerpen en showen ze ook nog hun eigen modecreaties. Een unieke prestatie waar de leerlingen ontzettend trots op mogen zijn.” 

Namens het Alfa-college zijn studenten Business Retail, Business Fashion en Business Culinair actief. Studenten Haar- en Schoonheidsverzorging zorgen ervoor dat de modellen er tiptop uit zien. Leerlingen van het Roelof van Echten bereden eveneens de catwalk en ondersteunen de studenten van het Alfa-college bij de organisatie. De bloemen en aankleding van de catwalk is gedaan door Terra in Meppel. Albert Heijn Offerein is de hoofdsponsor en ook Renault dealer Terwolde was aanwezig met twee auto’s.