Foto's Olympic Moves

17 april 2014

Het is de grootste scholieren sportcompetitie van Nederland: Olympic Moves. Tijdens het evenement nemen 800 middelbare scholieren van 19 scholen het tegen elkaar op met volleybal, voetbal en tennis. Ze strijden voor een plek in de landelijke finale op 13 juni in en rondom het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Met een goede sfeer, een heerlijk weertje en een flinke dosis gezond fanatisme waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooi sporttoernooi van te maken. Op de tennisbanen van MAXX, de voetbalvelden van HZVV en de sporthallen aan de Zwembadweg en Valkenlaan gingen de middelbare scholieren de strijd met elkaar aan. Na een heerlijke dag sporten werd de regiofinale afgesloten door Herbert Dijkstra, sportverslaggever van de NOS. Hij maakte de uitslagen bekend en vertelde wie er door mogen naar de School Final in Amsterdam.

Nieuwbouw RvEC
De regiofinale van Olympic Moves werd dit jaar voor het eerst georganiseerd in Hoogeveen. De organisatie sloeg daarvoor de handen ineen met de gemeente Hoogeveen en het Roelof van Echten College. Docent Jaap Scholing: “We wilden heel graag de regiofinale organiseren. Het sluit helemaal aan bij de ontwikkeling die onze school en Hoogeveen op sportgebied aan het maken is. Het Bentinckspark verandert de komende jaren steeds meer in een prachtig sportpark, met onder andere een nieuwe atletiekbaan en topsporthal. Het Roelof van Echten College bouwt middenin het Bentinckspark een nieuwe school voor mavo, havo en vwo. Vanaf komend zomer krijgen onze leerlingen les in een prachtige nieuwe school met topsportfaciliteiten in de achtertuin.”

Bekijk hier een sfeerimpressie van de Regiofinale van Olympic Moves