Foto's Way Out 2014

8 april 2014

Maandagavond 7 april 2014 gingen derdejaars leerlingen vmbo en praktijkonderwijs en hun ouders weer samen de kroeg in. Via diverse workshops leerden ze hoe je veilig uitgaat in Hoogeveen. De 12e editie van dit unieke project was wederom een groot succes.

Het project Way Out heeft als doel leerlingen bewustmaken van risicogedrag tijdens het uitgaan, de kans op slachtofferschap van jongeren terug te dringen, aandacht schenken aan gezondheidsrisico’s als drugs en alcohol en het bevorderen van alternatieve vormen van uitgaan, waarbij beweging en cultuur voorop staan.

Workshops
Ruim 250 leerlingen en hun ouders werden uitgenodigd om aan deze avond deel te nemen. De leerlingen volgden diverse workshops van onder meer de politie, ambulance, brandweer, Dansschool Isashi, Veilig Verkeer Nederland, Defendokai en Stichting Welzijnswerk. Ondertussen gingen de ouders in discussie met gemeente, politie, school en de Koninklijke Horeca Nederland over diverse stellingen en kregen zij voorlichting van Verslavingszorg Noord Nederland. De workshops werden gegeven op diverse locaties in het centrum van Hoogeveen. Zowel de workshophouders als horecagelegenheden en de gemeente werken geheel belangeloos aan dit project mee.

Bekijk hier de foto's.