Foto's uitwisseling Nepi - Hoogeveen

6 juni 2014

Zestien leerlingen en twee begeleiders van locatie Park Dwingeland zijn van 27 mei tot en met 3 juni naar Nepi in Italiƫ geweest. In het kader van een internationale uitwisseling maakten de scholieren kennis met de Italiaanse cultuur en leefgewoonten.

Tijdens de uitwisselingen worden leerlingen gekoppeld aan een leeftijdsgenootje en verblijven ze in gastgezinnen. Na een feestelijk onthaal op het gemeentehuis van Nepi gingen de leerlingen mee met hun gezinnen. En dat is best spannend, weet docent Robin Quee: “Je moet je namelijk wel uitdrukken in een vreemde taal en ook ondervind je aan den lijve hoe anders Italianen leven. Neem alleen al het eten en drinken. Dat is totaal anders dan wij in Nederland gewend zijn. Italianen ontbijten anders, eten op andere tijdstippen en eten andere gerechten."

Veel activiteiten
Gedurende de week doen de leerlingen mee aan verschillende activiteiten. Zo draaien ze lessen mee op de Italiaanse uitwisselingsschool en staan er tal van culturele activiteiten op het programma. Onder andere een historische wandeling met een bezoek aan het Borgia kasteel en zijn catacomben stond op het programma. Ook Rome werd aangedaan met een bezichtiging van het Colosseum, Forum Romanum en het Pantheon. Ook zijn de scholieren naar Vaticaanstad geweest voor een bezoek aan de Sixtijnse Kapel.

Dagboek
“Voor de leerlingen was deze reis een geweldige ervaring”, blikt Quee terug op de reis. “Sommigen waren nog nooit ver van huis geweest en weer anderen hadden nog nooit gevlogen. Iedereen stapte met een bak vol verhalen weer op het vliegtuig. In een week tijd doen leerlingen zoveel indrukken op. Omdat allemaal een beetje te verwerken hielden de leerlingen een dagboek bij voor hun portfolio. We kijken terug op een geweldige week. Een week die onze leerlingen niet snel meer zullen vergeten.”

Bekijk hier meer foto's van de uitwisseling